Brašno od badema 100g

210 RSD

Brašno od Badema: Zdrav, Ukusan i Nutritivno Bogat Izbor

 

 

Brašno od Badema: Zdrav, Ukusan i Nutritivno Bogat Izbor

Brašno od badema napravljeno od 100% blanširanih badema, pruža nutritivnu vrednost i neodoljiv ukus vašim poslasticama i pecivima. Ovo kremasto brašno je idealno za keto ishranu i dijabetičare!

Proces Pripreme

Postoje dva načina pripreme bademovog brašna. Prvi uključuje mlevenje celih badema sa kožicom, dok drugi podrazumeva uklanjanje kožice blanširanjem pre mlevenja, čime se dobija finija tekstura brašna.

Energetski Nutrijenti

Porcija od 30 g bademovog brašna sadrži:

  • Kalorije: 138
  • Proteini: 5 g
  • Masti: 11 g (od kojih je 7 g mononezasićenih zdravih masti i manje od 1 g zasićenih masti)
  • Ugljeni hidrati: 6 g (uključujući 3 g dijetalnih vlakana)

Vitamini

Bademovo brašno je bogat izvor vitamina E, moćnog antioksidansa koji štiti ćelije od oštećenja slobodnim radikalima i podržava imunološku funkciju. Porcija od 30 g obezbeđuje 40% preporučenog dnevnog unosa vitamina E, a takođe je dobar izvor folata i nijacina.

Minerali

Bademovo brašno sadrži ključne minerale za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum i cink. Porcija od 30 g pruža skoro 7% preporučenog dnevnog unosa kalcijuma, približno istu količinu kao mleko. Takođe je dobar izvor gvožđa, pružajući oko 14% preporučenog dnevnog unosa.

Zdravlje Srca

Hrana bogata mononezasićenim mastima, poput bademovog brašna, može smanjiti holesterol, rizik od krvnih ugrušaka i krvni pritisak. Zahvaljujući svojoj nutritivnoj vrednosti, kvalifikuje se kao hrana korisna za srce.

Korišćenje bademovog brašna u mešenju

Bademovo brašno je odlična zamena za žitna brašna. Zbog visokog sadržaja proteina, masti i vlakana, idealno je za brze hlebove, kolače, mafine i štanglice. Ova kombinacija nutrijenata pomaže u održavanju sitosti između obroka, što olakšava upravljanje telesnom težinom. U mnogim receptima, može se koristiti umesto pšeničnog brašna u razmeri 1:1.

Prednosti

Ljudi preferiraju bademovo brašno jer ne sadrži gluten i idealno je za ishranu sa niskim udelom ugljenih hidrata (low carb). Ako pratite paleo dijetu ili želite da mesite bez žitarica, ova namirnica je neophodan dodatak vašoj kuhinji.

Nutritivna Vrednost

Bademovo brašno je neverovatno hranljivo. Samleveni bademi pružaju iste koristi kao celi bademi. Porcija od 50 g bademovog brašna obezbeđuje 100% potrebnog dnevnog unosa vitamina E.

Široka Primena

Bademovo brašno je svestrano i može se koristiti za razne vrste peciva. Sadrži bogatstvo nutrijenata, što ga čini superiornim u odnosu na obično glutensko brašno, koje nema pozitivan uticaj na naše zdravlje.

Sastav:

100% blanširani badem

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 610 kcal/ 2552 kJ

Ugljeni hidrati 21g

Od kojih šećeri 4g

Proteini  10g

Ukupne masti 54g

Od kojih zasićene masti 4g

So 05g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top