Heljdino belo brašno bez glutena 1kg Bioheljda

630 RSD

Heljdino Belo Brašno Bez Glutena: Prirodna Superhrana za Zdravlje i Vitalnost

Heljdino Belo Brašno Bez Glutena: Prirodna Superhrana za Zdravlje i Vitalnost

Heljdino belo brašno bez glutena idealno za pripremu hleba, peciva i testenina. Dobija se od oljuštenog heljdinog zrna mlevenjem na vodeničkom kamenu, što omogućava zadržavanje svih lekovitih i hranljivih svojstava ove izuzetne kulture. Njegova bogata nutritivna vrednost i raznovrsne koristi čine ga nezaobilaznim sastojkom u zdravoj ishrani.

Hranljiva Vrednost:

Heljda je bogata proteinima jedinstvenog aminokiselinskog sastava, što je čini superiornom u odnosu na druge žitarice. Pored proteina, sadrži i masti, dijetna vlakna, minerale poput magnezijuma, mangan, hroma, cinka, kao i vitamine.

Prednosti za Zdravlje:

Heljda ne sadrži gluten i obiluje antioksidansima, posebno rutinom, koji doprinosi jačanju imunološkog sistema i sprečavanju bolesti.

Koristi za Srce i Krvne Sudove:

Studije su pokazale da rutin, prisutan u heljdi, može smanjiti nivo lošeg holesterola u krvi, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

Poboljšava Digestivno Zdravlje:

Heljda je bogata vlaknima, što pomaže u regulisanju šećera u krvi, olakšava mršavljenje, sprečava dijabetes i poboljšava opšte stanje digestivnog sistema.

Ostale Koristi:

Osim toga, heljda pozitivno utiče na raspoloženje, jača kosu, poboljšava stanje kostiju, zuba i noktiju, štiti kožu, sprečava anemiju i kontroliše astmu.

Upotreba:

Preporučuje se korišćenje heljdinog brašna kao 1/3 mešavine u pripremi različitih jela poput hleba, palačinki, uštipaka i pita. Ova raznovrsna namirnica treba da bude nezaobilazni deo ishrane svih koji vode računa o svom zdravlju i dobrobiti.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 335 kcal

Zasićene masti 1g

Ugljeni hidrati 71g

Dijetetska vlakna 10g

Šećer 3g

Proteini 13g

Pakovanje 1kg Bioheljda

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top