Speltin griz Jevtic 500g

210 RSD

Speltin griz se preporučuje posebno deci, starijim osobama, trudnicama, ali i sportistima kao dobar izvor energije.

Speltin griz Jevtić 500g

Speltin griz preporučuje se posebno deci, starijim osobama, trudnicama, ali i sportistima kao dobar izvor energije.

Spelta je žitarica iz familije Triticum, u koje spada i pšenica, i njene podvrste. Može smatrati i rođakom pšenice, ili čak pretkom današnje pšenice, jer je nastala pre pšenice, bez genetskih modifikacija i primene pesticida.

Hranljive materije ne opterećuju probavni sistem, organizam ih lako usvaja i brzo ulaze u krvotok. Na taj način ćelije organizma su optimalno ishranjene i sposobne za visoke učinke. Preporučuje i sportistima. Svojim sastavom spelta može pozitivno uticati na podizanje imuniteta.

,,Dijeta“ sa ovom žitaricom je efikasna za lečenje crevnih oboljenja, smetnji metabolizma, oboljenja bubrega, kod preteranog korišćenja lekova i raznih alergijskih simptoma prouzrokovanih ishranom.

Sadrži više esencijalnih aminokiselina od pšenice. Pored toga u idealnom odnosu sadrži belančevine, masti, ugljene hidrate i vlakna. Bogata je kalcijumom, magnezijumom i fosforom, kao i selenom. Interesantno je da ima neku vrstu samozaštite u vidu debele opne koja je štiti od štetočina, te je idealna za organsku proizvodnju.

Zbog svih ovih svojstava preporučuje se posebno deci, starijim osobama, trudnicama, ali i sportistima kao dobar izvor energije. Korisna je i u slučaju anemije kao i kod reumatskih oboljenja.

Sadrži čitav niz hranljivih sastojaka, uključujući proteine, esencijalne aminokiseline, vitamine, složene ugljene hidrate, visoko vredna biljna vlakna. Poseduje prijatan, sladak ukus, i lako se vari.

Pakovanje 500g Jevtic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top