Ražano integralno brašno 1kg Delfin

145 RSD

Reguliše probleme sa varenjem i pospešuje probavu.

Ražano integralno brašno 1kg

Ražano integralno brašno sadrži značajnu količinu hranljivih vlakana, koja su posebno značajna za osećaj sitosti. Zbog toga su proizvodi od raži veoma pogodni za osobe koje vode računa o svojoj telesnoj težini ili žele da smršaju.

Vlakna su značajna i za regulaciju nivoa šećera u krvi, budući da sprečavaju da dođe do visokog nivoa šećera, te je raž dobra i za osobe koje pate od dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja.

Raž je veoma važna u ishrani zahvaljujući velikoj nutritivnoj vrednosti i velikoj količini hranljivih sastojaka.

Ona je bogat izvor vitamina B kompleksa, vitamina E, organskih materija i minerala, kao što su magnezijum, selen, fosfor itd. Sadrži i dijetetska vlakna i proteine. Preporučuje svima, a naročito je prilagođeno ishrani dijabetičara i pacijenata obolelih od kardiovaskularnih bolesti.

Osim toga, ovo brašno ima umirujuću aromu, pa deluje umirujuće na nervni sistem i poboljšava mentalne funkcije. Reguliše probleme sa varenjem i pospešuje probavu. Ono deluje blagotvorno na želudac i na creva, pa ukoliko ga budete redovno konzumirali nećete više imati problema sa zatvorom, nadimanjem i grčevima.

Pošto ubrzava metabolizam i pruža duži osećaj sitosti zahvaljujući vlaknima, ovo brašno se koristi i u raznim programima za mršavljenje. Samo mala količina hleba od ražanog brašna je dovoljna da vas zasiti i da vam obezbedi energiju.

Kriška pravog ražanog hleba je uvek bolji izbor od nezdravih proizvoda od belog brašna.

Zahvaljujući nerastvorljivim vlaknima pomaže i u prevenciji kamena u žuči, a reguliše i nivo šećera u krvi. Dokazano je da proizvodi od raži mogu da smanje rizik od nastanka raka i da poboljšaju mnoge funkcije u telu.Po vrednostima najsličnije pšenično, ali sadrži dosta manje glutena, a više amino kiseline lizin, koja je važna za mnoge metaboličke procese. Zbog toga se ove dve vrste brašna pri pravljenju hleba najčešće mešaju. Hlebovi i peciva koja se dobijaju uglavnom imaju slatkasto-kiselkasti ukus.

Evo recepta za hleb:

– 600g raži

-1 kašičica kvasca

-1 kašika meda

-2 kašike mlevenog lana

-2 kašike integralnog susama

-480 ml tople vode.

Po želji možete mešati različite vrste brašna.

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top