Čaj od cveta Hibiskusa 100g

290 RSD

Čaj od cveta hibiskusa 100g

Čaj od cveta hibiskusa koristi se od davnina jer su već od tada poznata njegova lekovita svojstva. Postoji više od 130 različitih vrsta, koje mogu biti kultivisane, divlje, jednogodišnje ili višegodišnje.

Prema izgledu, hibiskus spada među najlepše cvetove na svetu, a boje variraju od svetložutih do tamnocrvenih boja. Poznat je i po imenu kineska ruža. Od ove biljke najčešće se sprema čaj, ali se može koristiti u kozmetici i kuhinji.

Hibiskus u sebi sadrži limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa. Osim toga, u njemu se nalaze snaži antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol.

Sve je to jako važno za zdravlje ljudskog organizma. U nešto manjim količinama mogu se naći i gvožđe i aminokiseline, a sadrži i vitamin C.

Lekovitost čaja od hibiskusa potiče od retkih ali izuzetno blagotvornih sastojaka kojima obiluju i cvet i listovi. Obilje flavonoida, pektina, fitosterola i antocijana pruža snažno, antioksidansidativno dejstvo na organizam, ionako slabo opskrbljen ovim nutrijentima.

Hibiskus čaj sadrži u visoke koncentracije vitamina C, gvožđe, kao i veoma važne aminokiseline.

Zbog toga čaj ima brojne uticaje na različite organe i sisteme organa u našem telu:

Lekoviti deo biljke :

Osušen cvet ( Hibisci flos )

Hemijski sastav :

Cvet hibiskusa sadrži tanine, antocijane, flavonoide, minerale, aminokiseline, limunsku kiselinu, vitamin C

Upotreba :

Za olakšavanje izmokravanja,  kao preventiva povišenom krvnom pritisku, kod blago povišenog krvnog pritiska. Kao čajni napitak za osveženje, kao prirodna boja za namirnice (farbanje uskršnjih jaja).

Način pripreme :

Kafenu kašičicu cveta hibiskusa preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti, zasladiti po želji. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top