Čaj od cveta Hibiskusa 100g

290 RSD

Čaj od cveta hibiskusa 100g

Čaj od cveta hibiskusa koristi se od davnina jer su već od tada poznata njegova lekovita svojstva. Postoji više od 130 različitih vrsta, koje mogu biti kultivisane, divlje, jednogodišnje ili višegodišnje.

Prema izgledu, hibiskus spada među najlepše cvetove na svetu, a boje variraju od svetložutih do tamnocrvenih boja. Poznat je i po imenu kineska ruža. Od ove biljke najčešće se sprema čaj, ali se može koristiti u kozmetici i kuhinji.

Hibiskus u sebi sadrži limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa. Osim toga, u njemu se nalaze snaži antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol. Sve je to jako važno za zdravlje ljudskog organizma. U nešto manjim količinama mogu se naći i gvožđe i aminokiseline, a sadrži i vitamin C.

Lekoviti deo biljke :

Osušen cvet ( Hibisci flos )

Hemijski sastav :

Cvet hibiskusa sadrži tanine, antocijane, flavonoide, minerale, aminokiseline, limunsku kiselinu, vitamin C

Upotreba :

Za olakšavanje izmokravanja,  kao preventiva povišenom krvnom pritisku, kod blago povišenog krvnog pritiska. Kao čajni napitak za osveženje,  u ishrani kao kandirana poslastica, kao prirodna boja za namirnice

Način pripreme :

Kafenu kašičicu cveta hibiskusa preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti, zasladiti po želji. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top