Čaj od korena Lincure 100g

480.00RSD

Kategorija: Oznake: ,

Čaj od korena lincure 100g

Čaj od korena lincure od davnina spada u najefikasnija prirodna sredstva za lečenje svih bolesti želuca. Ona olakšava varenje hrane, mučninu, zgaravicu. Pospešuje izlučivanje želudačnih sokova.

Upotrebljava se kao prirodni lek za lečenje bolesti žuči, jetre i nedostatka apetita. Osim toga za lečenje groznice, hroničnog zatvora, otežanog disanja, astme, nesvestice.

Za spoljnju upotrebu primenjuje se za lečenje i čišćenje rana i raznih povreda na kozi. Jača krv i utiče na povećanje crvenih i belih krvnih zrnaca i to baš u onoj razmeri kakva treba da bude pa se zbog toga upotrebljava za lečenje malokrvnosti.

U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama koristi se za lečenje još dosta raznih oboljenja. Rakija sa lincurom koristi se kao oblog i efikasno sredstvo protiv mučnine.

Poboljšava cirkulaciju

Koren lincure ima terapeutske i stimulativne efekte koji mogu da poboljšaju cirkulaciju krvi tako što je energizuju i jačanju čitav kardiovaskularni sistem. Ova biljka se takođe koristi za osvežavanje „umornih“ tkiva, jer su mnogi ljudi opisali da se osećaju jače, energičnije i svežije nakon konzumiranja korena encijana.

Leči dijareju

Dijareja (proliv) je jedan od najčešće prolaznih problema koji može dovesti do težih posledica ako se produži, a ne leči. Javljaju se grčevi u stomaku, vodenaste stolice, mučnina i povraćanje, nadutost, mršavljenje i hitna potreba za odlaskom u toalet, kao i dehidratacija. Lincura je efikasna i brza u eliminaciji svih simptoma dijareje.

Snižava visok krvni pritisak

Uz upozorenje da se pre konzumiranja ipak konsultujete sa lekarom kako ne bi došlo do dramatičnog spuštanja visokog krvnog pritiska, treba reći da se ova biljka vekovima koristi upravo za ovu namenu.

Redovna upotreba može sniziti rizični nivo krvnog pritiska i zadržati normalan.Regulacijom pritiska se preveniraju i druge komplikacije poput moždanog udara, dijabetesa i srčanog udara.

Latinski naziv :

Gentiana lutea L. (Gentianaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušen koren (Gentianae radix)

Hemijski sastav :

Koren lincure sadrži sekoiridoidne glikozide, ksantone, alkaloide, ugljene hidrate, pektin, tanine

Upotreba :

Aktivni sastojci lincure svojom gorčinom podstiču  apetit i olakšavaju lučenje žuči

Ograničenja u upotrebi :

Utiče na menstrualni ciklus, a treba je izbegavati  tokom trudnoće i dojenja. Ne treba je koristiti kod povišenog krvnog pritiska i kod čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Način pripreme :

Pola kašičice usitnjenog korena preliti sa oko 150 ml ključale vode i posle 5-10 minuta procediti. Čaj piti tri puta dnevno obavezno pola ili sat vremena pre  jela.
50 g korena lincure staviti u 1 l rakije. Ostaviti da stoji 5-8 dana i procediti. Piti dva puta dnevno po 1 rakijsku čašicu pre jela.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top