Čišćenje žuči prirodnim putem

Čišćenje žuči veoma efikasno adekvatnom ishranom i lekovitim biljem.

Žučna kesa je organ u ljudskom telu, kruškastog oblika, smešten iza jetre. Primarna funkcija žučne kese je da skladišti (čuva) žuč, koja dolazi iz jetre.

Žuč pomaže organizmu prilikom varenja i razgradnje masne hrane.

Kada masna hrana dospe u creva, šalje se signal da žučna kesa pošalje malo žuči, koja je potrebna za varenje. Zahvaljujući tom procesu, masna hrana se lakše vari i kasnije eliminiše tokom digestivnog procesa.

Kada u žučnu kesu dospeju materije koje očvrsnu, formira se tzv. kamen u žuči, koji može biti toliko mali kao zrno peska, ili toliko veliki kao loptica za golf. U mnogim slučajevima, rešenje za otklanjanje kamena u žuči je operacija.

Međutim, kako biste sprečili operaciju, postoje mnoge alternative koje mogu biti korisne za razbijanje kamena u žuči.

Kako da znate da li imate kamen u žučnoj kesi?

Kamen u žuči, u pojedinim slučajevima, može se javiti i bez značajnih očiglednih simptoma.

Lekari navode da kod 40% pacijenata sa kamenom u žuči nisu primećeni neprijatni simptomi. Zbog ostalih 60% ljudi navešćeno najčešće simptome koji se javljaju usled kamena u žuči.

Kamen u žučnoj kesi – simptomi

Bol:

Javlja se iznenadno, jakog je intenziteta i traje dugo. Bol se oseća u gornjem desnom delu abdomena (ispod desnog rebarnog luka) ili između lopatica.

Ovo je prvi simptom, prvi naznak da kamen u žuči počinje da se pomera i blokira glavni žučni kanal. Bolove prate mučnina i povraćanje, sa temperaturom il bez nje.

Nadutost u predelu stomaka:

Nemojte se uplašiti ukoliko primetite ovaj simptom. On ne mora uvek da asocira na kamen u žuči.

Ukoliko primetite da se nadutost stomaka javlja svakodnevno, i da je prate i druge neprijatnosti, najbolje je da se obratite lekaru, jer je moguće da se radi o kamenu u žuči.

Problemi sa varenjem:

Kod osoba sa kamenom u žuči česti su sledeći problemi sa varenjem: loše varenje, gasovi, podrigivanje, netolerantnost na masnu hranu, upale digestivnog trakta, grčevi, nadimanje.

Koža i oči:

Kod nekih osoba koža može poprimiti žućkastu boju zbog žuči. Isto se može dogoditi i sa očnim jabučicama, koje umesto bele boje, poprimaju takođe žučkastu boju.

Promene u stolici i urinu:

problemi u radu žučne kese utiču na čitav sistem za varenje i izlučivanje. Može se javiti svetlija i želatinasta stolica boje bele kafe, dok urin može biti nešto tamniji nego obično, tj. može biti boje piva.

Putem zdravog, prirodnog načina ishrane možete doprineti otklanjanju kamena iz žučne kese, koji izaziva jake i teške bolove u stomaku, pa čak i u leđima i ramenima.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top