Čaj od Kukuruzne svile 100g

149 RSD

Čaj od Kukuruzne svile 100g

Čaj od kukuruzne svile se već jako dugo koristi kao lekovito sredstvo. Poznata je po tome da je zaista od velike pomoci kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posledice.

Kukuruzna svila, u obliku čaja je jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokrace, i to bez štetnih posledica. Kukuruza svila deluje protivupalno i štiti i umiruje urinarni trakt i bubrege.

Ubrzava proizvodnju urina, bez dodavanja iritacije na već iziritirani urinarni trakt. Za tretiranje upaljenog urinarnog trakta kukuruzna svila se može kombinovati sa uvom.

Za cistitis dobra je kombinacija kukururzne svile i hajdučke trave (stolisnika). Čaj od kukuruzne svile smanjuje sve grčeve bubrega, ukoliko ga koristite duže vreme, rastvara kamen u bubregu i izbacuje pesak iz bubrega.

Možete i praviti kombinaciju sa bokvicom i hajdučkom travom za još bolji efekat. Koristi kao lek protiv infekcija bešike, katara besike, upala bubrega, urinarnog trakta, upale prostate.

On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija, kao i kamena u bubregu.

Plus, izbacivanjem veće količine mokraće organizam se oslobađa viška fosfora i belančevina, što znatno umanjuje reumatične tegobe, tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima, probleme kod vodene bolesti, a prilično se smanjuje i oticanje nogu.

Dakle u narodnoj medicini, čaj od kukuruzne svile se koristi, za izbacivanje kamena i peska iz bubrega i mokraćne bešike, protiv gihta, hroničnog nefritisa i sličnih oboljenja, kao i protiv reumatizma i reumatoidnog artritisa, najčešće u obliku čaja ili vodeno-alkoholnih ekstrakata namenjenih unutrašnjoj upotrebi.

Zbog izraženog diuretskog dejstva, čaj od kukuruzne svile može vam pomoći i kad želite da smršate (naravno, uz odgovarajuću dijetu i vežbe), jer će uz njegovu pomoć vaš organizam ubrzano izbacivati sve štetne materije.

Dakle pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Sa vodom će se izlučiti i ostale štetne materije, pa redovno konzumiranje ovog čaja potpomaže cirkulaciju, štiti krv i olakšava rad jetri.

Kukuruzna svila se ponegde koristi u terapiji benigne hiperplazije prostate, protiv hepatitisa, kao antidijabetik kod dijabetesa, protiv mokrenja u krevetu, takođe blagotvorno deluje kod problema sa srcem, smanjuje visok krvni pritisak, otklanja umor i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Latinski naziv i familija :

Zea mays L. (Poaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušena svila (Maydis stigmata)

Hemijski sastav :

Kukuruzna svila sadrži amin hordenin, do 2% masnog ulja, do 12% polifenola, do 3% saponina, alantoin, flavonoide, fitosterole, gorke glikozide, vitamine C i K i kalijumove soli.

Upotreba :

Aktivni sastojci kukuruzne svile olakšavaju izlučivanje mokraće pa se koristi kod upale bešike, prostate, infekcija mokraćnih kanala i kod noćnog mokrenja.

U narodnoj medicini se koristi :

Kod povišenog krvnog pritiska i povišenog nivoa šećera u krvi.

Ograničenja u upotrebi :

Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Neželjeni efekti :

Kod osetljivih osoba prekomerna upotreba može izazvati alergijske reakcije

Način pripreme :

Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Kukuruzna svila ( Maydis stigmata )

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top