Čaj od trave Ive 100g

189 RSD

Čaj od Trave Ive: Prirodni Lek za Jačanje Organizma

 

Čaj od Trave Ive: Prirodni Lek za Jačanje Organizma

Čaj od trave Ive (Teucrium montanum) je jedan od retkih lekovitih biljaka koje u našem narodu uživaju izuzetno visoko poverenje. Ova biljka, koja raste na planinskim livadama i kamenjarima, koristi se za obnavljanje snage kod iscrpljenih rekonvalescenata.

Delotvornost i Upotreba

  1. Jačanje Organizma: Zahvaljujući gorkim supstancama, čaj od Ive je izuzetno koristan za jačanje organizma, poboljšanje apetita i lečenje organa za varenje. Pozitivno deluje na jetru i žučne puteve, naročito kada se kombinuje sa srodnim biljkama poput podubice i gujine trave.
  2. Lečenje Proliva i Infekcija: U kombinaciji sa hajdučicom, iva je efikasan lek za zaustavljanje proliva. Takođe se tradicionalno koristi za lečenje infekcija disajnih organa i snižavanje temperature.
  3. Antimikrobno Dejstvo: Istraživanja su pokazala da Iva ima antimikrobna svojstva, što je čini korisnom u borbi protiv različitih infekcija.
  4. Podrška Kod Upale Pluća: U kombinaciji sa omanom i očajnicom, Iva može biti korisna kao pomoćni lek kod upale pluća.

Sastav i Upotreba

  • Lekoviti Deo Biljke: Osušeni nadzemni delovi biljke (Teucrii montani herba)
  • Hemijski Sastav: Herba trave Ive sadrži flavonoide, gorke materije, tanine i etarsko ulje.
  • Upotreba: Koristi se kao gorko sredstvo za podsticanje apetita, olakšanje varenja i lučenja žuči, kao i za jačanje organizma.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu ive preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top