Čaj od trave Ive 100g

140 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Čaj od trave Ive 100g

Veoma je malo lekovitih biljka koje u našem narodu uživaju toliko poverenje kao čaj od trave Ive (Teucrium montanum). Ova biljčica sa planinskih livada i kamenjara koristi se kad god je potrebno povratiti snagu nekom iscrpljenom rekonvalescentu.

Zahvaljući gorkim supstancama ona je odličan lek za jačanje organizma, poboljšanje apetita i lečenje organa za varenje. Pozitivno deluje na jetru i žučne puteve, posebno u kombinaciji sa svojom rođakom podubicom i gujinom travom. U kombinaciji sa hajdučicom, trava iva je dobar lek za zaustavljanje proliva. Trava iva vekovima se upotrebljavala za lečenje infekcija disajnih organa.

Antimikrobno dejstvo trave ive potvrdila je pre nekoliko godina grupa mladih naučnika iz Srbije.

Iva u kombinaciji sa omanom i očajnicom je dobar pomoćni lek za sve one koji pate od upale pluća. Kao i ostale gorke biljke, iva se često upotrebljava za pravljenje gorkih travarica koje otvaraju apetiti i jačaju organizam.

Mešavina trave ive i pelina je dobar lek za sve osobe koje pate od gastritisa izazvanog manjkom želudačne kiseline. Kao i sve biljke sa gorkim materijama, čaj od ive pije se nezaslađen i uvek pre jela.

Lekoviti deo biljke :

Osušen nadzemni deo biljke (Teucrii montani herba)

Hemijski sastav :

Herba trave ive sadrži flavonoide, gorke materije, tanine i etarsko ulje

Upotreba :

Kao gorko sredstvo za podsticanje apetita, olakšanje varenja i lučenja žuči i kao sredstvo za jačanje.

Takođe se koristi :

U narodnoj medicini kod bolesti organa za varenje i disajnih organa

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu herbe trave ive preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top