Čaj od trave Ive 100g

189 RSD

Čaj od trave Ive 100g

Veoma je malo lekovitih biljka koje u našem narodu uživaju toliko poverenje kao čaj od trave Ive (Teucrium montanum). Ova biljčica sa planinskih livada i kamenjara koristi se kad god je potrebno povratiti snagu nekom iscrpljenom rekonvalescentu.

Zahvaljući gorkim supstancama ona je odličan lek za jačanje organizma, poboljšanje apetita i lečenje organa za varenje. Pozitivno deluje na jetru i žučne puteve, posebno u kombinaciji sa svojom rođakom podubicom i gujinom travom.

U kombinaciji sa hajdučicom, trava iva je dobar lek za zaustavljanje proliva. Trava iva vekovima se upotrebljavala za lečenje infekcija disajnih organa i skidanje temperature. U tom slučaju čaj se češće pije po malo u gutljajima.

Antimikrobno dejstvo trave ive potvrdila je pre nekoliko godina grupa mladih naučnika iz Srbije.

Iva u kombinaciji sa omanom i očajnicom je dobar pomoćni lek za sve one koji pate od upale pluća. Kao i ostale gorke biljke, iva se često upotrebljava za pravljenje gorkih travarica koje otvaraju apetiti i jačaju organizam.

Mešavina trave ive i pelina je dobar lek za sve osobe koje pate od gastritisa izazvanog manjkom želudačne kiseline. Kao i sve biljke sa gorkim materijama, čaj od ive pije se nezaslađen i uvek pre jela.

Lekoviti deo biljke :

Osušen nadzemni deo biljke (Teucrii montani herba)

Hemijski sastav :

Herba trave ive sadrži flavonoide, gorke materije, tanine i etarsko ulje

Upotreba :

Kao gorko sredstvo za podsticanje apetita, olakšanje varenja i lučenja žuči i kao sredstvo za jačanje.

Takođe se koristi :

U narodnoj medicini kod bolesti organa za varenje i disajnih organa

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu herbe trave ive preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top