Čaj od Lipe 100g

390 RSD

Čaj od lipe se tradicionalno koristi za skidanje temperature jer podstiče znojenje.

Čaj od Lipe 100g

Čaj od lipe se tradicionalno koristi za skidanje temperature jer podstiče znojenje. Takođe smiruje nadraženu sluznicu disajnih puteva.

Hranljivi Sastojci

Lipa je jedna od najčešće korišćenih biljaka u tradicionalnoj i modernoj medicini. Cvet lipe bogat je raznovrsnim aktivnim jedinjenjima, uključujući tanine, flavonoide, leukoantocijanidine i etarsko ulje, od kojih potiče prepoznatljiv miris cveta. Glavni sastojak ulja je farnezol, seskviterpenski alkohol koji doprinosi karakterističnom mirisu. Osim toga, lipa sadrži sluz, karotenoide, vitamine C i E, kao i druge korisne supstance.

Terapijske Primene

Zahvaljujući bogatom hemijskom sastavu, lipa ima širok spektar terapijskih primena, uključujući svojstva sedativa, spazmolitika, dijaforetika, diuretika i blagog adstringensa. Koristi se i kao deo čajnih mešavina za podsticanje znojenja i ublažavanje kašlja. Takođe se često koristi kao dodatak terapiji antibioticima.

Zdravstvene Koristi

Zašto piti čaj od lipe? Ovaj čaj ima dugu istoriju upotrebe u tradicionalnoj medicini zbog svojih umirujućih i lekovitih svojstava. Neki od razloga zbog kojih biste trebali uključiti ovaj čaj u svoju ishranu uključuju:

Priprema

Prelijte kašičicu suvih cvetova lipe šoljom ključale vode i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Zatim procedite čaj i zasladite po želji medom ili limunom. Preporučuje se konzumacija 2-3 šolje čaja dnevno kako biste maksimalno iskoristili njegove blagodeti za zdrav

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top