Čaj od lista i cveta Gloga 100g

125 RSD

Čaj od lista i cveta gloga 100g

Probleme sa visokim pritiskom ćete uspešno rešiti ako budete pili čaj od lista i cveta gloga (Crataegi sumitas). Redovnim konzumiranjem čaja od gloga ili tinkture gloga jačate srčani mišić i uspostavljate dobru cirkulaciju krvi.

Aktivni sastojci gloga povoljno deluju na normalizovanje srčanog ritma a u slučaju hipertenzije ili hipotenzije povoljno deluju na normalizovanje krvnog pritiska.

Kod staračkog srca, posle preležanog miokarditisa ili posle infarkta miokarda, upotreba gloga pomaže oporavku srčanog mišića.

Glog deluje umirujuće i na centralni nervni sistem pa se upotreba preporučuje kod povećane razdražljivosti i nesanice.

Savremena istraživanja pokazala su da upotreba ekstrakta gloga doprinosi prevenciji infarkta. Tanini prisutni u glogu deluju kao vazodilatatori a polifenoli imaju antioksidantno dejstvo.  

Plodovi, cvetovi i listovi, skuvani kao čaj, ili napravljeni kao tinktura ne mogu se koristiti bez pauza. Glog nije štetan za organizam, ali se sporije izlučuje, pa zbog toga konzumiranje ovog napitka ne bi trebalo da bude dugo u kontinuitetu.

Pauze mogu biti u određenom ritmu, kao kod uzimanja nekih lekova za srce, a ako se terapija ne uzima redovno, pauze su nepotrebne. Pije se 5 dana pa dva dana pauze.

Latinski naziv:

Crataegus monogyna L. (Malaceae)

Kao lekoviti deo biljke koristi se:

Osušen cvet sa listom (Cratagei summitates) i osušen plod (Crataegi fructus)

Hemijski sastav:

List, cvet i plod gloga sadrže do 3% oligomernih procijanidina, do 2% flavonoida, kardiotonične amine

Upotreba:

Kod blažih oblika oslabljenog srca, povećava prokrvljenost srčanog mišića, deluje kao blagi aniaritmik i u prevenciji povišenog krvnog pritiska.

Ograničenja u upotrebi:

Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja, kao ni za samolečenje

Način pripreme :

Jednu kafenu kašiku cveta gloga sa listom preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti, ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top