Čaj od lista Koprive 50g

95 RSD

Čaj od lista koprive 50g

Čaj od lista koprive je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno deluje na gušteraču i pomaže kod snižavanja šećera u krvi. Kopriva leči upale urinarnog trakta i stimuliše rad creva.

Zbog toga koprivu preporučuju kao deo prolećnog čišćenja organizma.

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žuči, za poremećaje sna, grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća kod tumora slezine itd.

Čaj se pije 4 nedelje. Radi prevencije čašu čaja od koprive je poželjno piti svaki dan tokom cele godine. Čaj od koprive blagotvoran je kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak gvožđa u organizmu i osećate se umorno i beskorisno, kopriva je ono što Vam je potrebno.

Kopriva sadrži puno gvožđa i uspešno se koristi kod anemije. Nakon određenog vremena, opet ćete se osećati puni energije i zdravlja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi. U kombinaciji sa drugim lekovitim biljem, kopriva se može uspešno koristiti za lečenje leukemije.

Ljudi, koji pate od alergije, uključujući polensku groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive. Kopriva smanjuje osetljivost na prehladu i pomaže kod reumatizma i gihta.

Latinski naziv :

Urtica dioica L. (Urticaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušen list (Urticae folium), koren (Urticae radix), seme (Urticae semen)

Hemijski sastav :

List koprive sadrži organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumvu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), flavnoide, karotenoide, tanine, kumarine. Koren koprive sadrži polisaharide, lektine, kumarine, triterpene

Upotreba :

List koprive se koristi kod pojačanih menstrualnih krvarenja i krvarenja iz hemoroida ; kod povišenog nivoa šećera u krvi ; za pospešenje lučenja mokraće. Koren koprive se koristi kod benignog i malignog adenoma prostate

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu usitnjenog korena koprive preliti sa 150 ml hladne vode, zagrejati do ključanja i posle 10 minuta  procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 50g

U ponudi i pakovanje od 1kg 1100 dinara.

Kontakt za porudžbine : prodaja@cecinbiospajz.rs , tel. 011 630 2697

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top