Čaj od lista Sene 100g

95 RSD

Čaj od Lista Sene: Prirodno Rešenje za Hronični Zatvor

Čaj od Lista Sene: Prirodno Rešenje za Hronični Zatvor

Čaj od lista sene (Senae folium) je popularno laksativno sredstvo koje se koristi za lečenje hroničnog zatvora. Međutim, zbog svog jakog hemijskog sastava, senin list može izazvati neprijatne nuspojave, pa je preporučljivo koristiti ga samo u retkim situacijama ili ga kombinovati sa drugim čajevima, poput čaja od nane, radi ublažavanja efekata.

Oprez pri Upotrebi

Konzumacija čaja od sene može izazvati jake grčeve u stomaku. Takođe, kod trudnica može dovesti do kontrakcija materice, te se njegova upotreba tokom trudnoće i dojenja nikako ne preporučuje.

Da bi se umanjili neželjeni efekti, preporučuje se potapanje čaja od sene u hladnu vodu bez ključanja i ostavljanje da odstoji osam sati. Na taj način, laksativno dejstvo se neće umanjiti, ali će se smanjiti mogućnost pojave grčeva.

Kratkoročna Upotreba

Važno je napomenuti da bi primena čaja od sene trebalo da bude kratkotrajna i rezervisana samo za situacije kada je zaista neophodno. Produžena upotreba može smanjiti efikasnost čaja i dovesti do razvijanja navike. Takođe, kod ileusa (začepljenja creva), čaj od sene može izazvati suprotan efekat, te se njegova upotreba strogo zabranjuje.

Sastav

  • List sene (Sennae folium)

Način Pripreme

  1. Priprema čaja: Jednu kafenu kašičicu herbe sene preliti sa 200 ml ključale vode.
  2. Stajanje: Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 20 minuta.
  3. Procediti: Nakon što odstoji, čaj procediti.

Pakovanje 100g

U ponudi i pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top