Čaj od Rusomače (hoću-neću) 50g

95 RSD

Čaj od rusomače 50g

Čaj od rusomače ( hoću neću ) je dokazano riznica korisnih materija: flavonoida, polipeptida, holina, acetilholina, histamina, karotenoida, glukozinolata i vitamina A, B, C i K.

Upravo zbog peptida koji imaju hemostiptičko dejstvo, ova biljka ima veliku sposobnost da smanji krvarenje, spoljno i unutrašnje, i smiri upale i opekotine. Zato je sjajna kod obilnih i bolnih menstruacija, ali i hemoroida, krvarenja iz nosa i upaljenog zubnog mesa koje krvari.

Evropska agencija za lekove nabraja njenu upotrebu kod:

Ova biljka ima dokazano snažno protivupalno dejstvo, i može biti korisna terapija kod hroničnih inflamacija i oksidativnog stresa koji uzrokuju niz zdravstvenih tegoba, i čak zameniti nesteroidne antiinflamatorne lekove koji za sobom ostavljaju niz negativnih efekata.

Pored protivupalnog, rusomača ima i antimikrobne, kardiovaskularne, reproduktivne, antikancerogene, hepatoprotektivne i sedativne efekte.

Lekoviti deo biljke :

Osušen nadzemni deo biljke (Bursae pastoris herba)

Hemijski sastav :

Herba rusomače sadrži flavonoide, do 1% biogenih amina, aminokiseline, peptide sa hemostiptičkim dejstvom, karotenoide, glukozinolate, vitamin K

Upotreba :

Kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja, kod jakog menstrualnog krvarenja, bolnih menstruacija, krvi u mokraći, proliva upale bešike i za izradu preparata za zaustavljanje krvarenja iz nosa

U narodnoj medicini se koristi:

Kod poremećaja menstrualnog ciklusa – produženog, pojačanog i neredovnog krvarenja i kod premenstrualnog sindroma.

Ograničenja u upotrebi :

Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće.

Neželjeni efekti :

Prekomerna upotreba može da utiče na terapiju hipo i hipertenzivima, terapiju kod poremećaja rada štitaste žlezde i da pojača dejstvo sedativa.

Način pripreme :

Supenu kašiku čaja preliti šoljom (200ml) klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata. Procediti i zasladiti po želji. Piti tri šolje čaja dnevno pre jela.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 50g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top