Čaj od semenki Gujine Trave ( sikavice ) 100g

230 RSD

Čaj od semenki Gujine Trave: Prirodna Podrška za Jetru i Venski Sistem

Čaj od semenki Gujine Trave: Prirodna Podrška za Jetru i Venski Sistem

Čaj od semenki gujine trave, poznate i kao sikavica ili silimarin pruža podršku jetri i venskom sistemu organizma. Ove semenke imaju snažno protivotrovno delovanje na jetru, čineći ih izuzetno korisnim za regeneraciju i zaštitu ovog vitalnog organa.

Zaštita Jetre i Otklanjanje Toksina

Semenke gujine trave deluju kao antagonisti brojnih otrova jetre, menjajući spoljašnju strukturu jetrenih ćelija tako da toksini više ne mogu da prodru u nju. Osim toga, podstiču enzime koji pomažu u razgradnji stranih materija, doprinoseći obnovi oštećenih ćelija i delimično modulišući imunitet.

Široka Primena i Koristi

Osim zaštite jetre, gujina trava se koristi za ublažavanje napada žuči, regulisanje šećera u krvi, olakšavanje zatvora i lečenje hemoroida. Takođe, preporučuje se osobama sklonim alkoholizmu i masnoj hrani, dok dokazano pomaže kod mamurluka.

Jačanje Vena i Venske Cirkulacije

Gujina trava je takođe korisna za zdravlje vena, zaustavljajući krvarenja i jačajući njihovu strukturu. Problemi kao što su migrene, vrtoglavice i umor, koji su često povezani sa slabom venskom cirkulacijom, mogu se umanjiti uz redovnu konzumaciju ovog čaja.

Napomena o Ishrani

Kod bolesti jetre, pravilna ishrana je od izuzetne važnosti. Stoga, dodavanje semenki gujine trave u ishranu može biti korisno, posebno ako se uzimaju u vreme kada je jetra najaktivnija kako bi se postigao najbolji efekat.

Čaj od gujine trave predstavlja prirodnu podršku za jetru i zdravlje vena, pružajući brojne koristi za opšte blagostanje organizma.

Način pripreme:

Pola kafene kašičice gujinog semena preliti sa 2 dcl hladne vode, pa poklopljeno zagrevati do ključanja i ostaviti da stoji 30 min. Čaj popiti pre ručka, a proceđene semenke pogrickati uz čaj.

Pakovanje 100g

U ponudi i pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top