Domaća smrznuta pita sa višnjama 1kg Beobašta
Domaća smrznuta pita sa višnjama je sočna i hrskava poslastica neodoljivog ukusa sa Beobaštinog poljoprivrednog gazdinstva.
Pitu pravimo od čak 650g višanja, 270g kora od pšeničnog brašna, 30g griza, 40ml maslinovog ulja i 10ml vode.
Posna i prepuna domaćih višanja sa plantaža na Kosmaju.
Način pripreme:
Pre odmrzavanja, skinuti poklopac sa pite, okrenuti je i izručiti na pleh.
Ostaviti najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi.
Temperaturu rerne podesiti od 180 do 220 C u zavisnosti od jačine rerne i proveriti tokom pečenja.
Pitu peći 30 do 40 minuta. Nakon 40 minuta, ugasiti rernu i ostaviti pitu još 10 minuta u ugašenoj rerni.
Nakon pečenja, pitu prekriti krpom i ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi.