Etarsko ulje Karanfilića 10ml Vivita

495 RSD

Ulje karanfilića bistri um i jača koncentraciju i mentalnu aktivnost. Antimikrobno djelovanje karanfilića i najsnažniji antiseptik .

Etarsko ulje Karanfilića 10ml

Etarsko ulje karanfilića bistri um i jača koncentraciju i mentalnu aktivnost. Antimikrobno delovanje čini ulje jednim od najsnažnijih antiseptika sa širokim spektrom antibakterijskih i antivirusnih dejstava.

Dokazana mu je i analgetska i antigljivična aktivnost. Pospješuje dotok krvi u površinske slojeve kože i vraća joj mladenački izgled. Ima afrodizijačko dejstvo.

Karanfilić se može koristiti na razne načine:

Za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Preporučuje se kod infekcija u usnoj šupljini, olakšava i tegobe bronhitisa i astme.

Preporučuje se za problematičnu kožu, zahvaćenu aknama kao i protiv bora. Dobro se slaže sa uljima nane, cimeta, lavande, geranijuma, limuna, pomorandže i grejpfruta.

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova.

To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu.

Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu.

Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Pakovanje 10ml Vivita

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top