Spermint ulje divlje nane 30ml Eterra

960 RSD

Spermint ulje od divlje nane (spermint, mentha spicata, divlja nana) ima izuzetna umirujuća, ali i stimulišuća svojstva u zavisnosti kako ga koristite. Korisno je u borbi protiv insekata, ali i protiv osećaja gladi, stresa, mučnine, bolova i simptoma PMS.

Spermint ulje divlje Nane 30ml

Spermint ulje od divlje nane (spermint, mentha spicata, divlja nana) ima izuzetna umirujuća, ali i stimulišuća svojstva u zavisnosti kako ga koristite. Korisno je u borbi protiv insekata, ali i protiv osećaja gladi, stresa, mučnine, bolova i simptoma PMS.

Veoma je pogodno i za oralnu i za dermalnu primenu i uz eterično ulje lavande ima najširu primenu od svih eteričnih ulja. Bukvalno postoji samo nekoliko stanja gde ono ne može biti od pomoći. Kada se primenjuje na koži, eterično ulje sperminta ima efekat hlađenja i umirujuće dejstvo na telo, čime se smanjuje napetost mišića.

Divlja nana takođe ima izražena antibakterijska svojstva tako da može pomoć i kod osvežavanja daha i problema sa digestivnim traktom. Istraživanja su otkrila da su simptomi osetljivog želuca smanjeni 50% kod 75% pacijenata koji su koristili eterično ulje sperminta.

Isto tako, na prirodan način smanjuje spazam debelog creva. Ulje opušta mišiće stomaka čime smanjuje pojavu nadimanja i gasova. Probajte da popijete rastvor jedne kapi ulja peperminta u šolji tople vode pre svakog obroka.

Preporučuje i osobama koje pate od mučnine zbog njegovog umirujućeg dejstva na gastrointestinalni sistem (smiruje mišićni spazam i nagon za povraćanjem).

Način upotrebe:

Inhalacija često dovodi do trenutnog otpušenja sinusa i olakšava bolne upale grla. Ima i mukolitička svojstva (potpomaže sekreciju) i može mnogo da pomogne kod prehlada, kašlja, sinuzitisa, astme i bronhitisa.

Doprinosi i da se osećate sito i da ne posežete za grickalicama. Malo razblaženog eteričnog ulja sperminta (kap-dve) ispod nosa ili ispod jezika može značajno doprineti poboljšanju koncentracije.

Zbog prirodnog efekta hlađenja koje ima divlja nana veoma je dobro za snižavanje temperature. Jednostavno pomešajte nekoliko kapi sa kokosovim uljem i utrljajte u vrat ili na stopala kako bi se temperatura snizila.

S obzirom da poboljšava cirkulaciju i opušta napete mišiće izvanredan je prirodni lek za glavobolju.

Nedavno istraživanje je pokazalo da ulje može imati dejstvo na uravnoteženje hormona i koristiti se u terapiji sindroma policističnih jajnika.

Ovo ulje ima i umirujuće dejstvo na upale kože. Prema medicinskim istraživanjima odličan je sastojak za sve pene za pranje lica protiv akni.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top