Ravensara ulje 10ml Eterra

1.195 RSD

Ravensara ulje dobija se destilacijom listova kamforovca (Cinnamomum camphora), koji raste na Madagaskaru. Čim pomislite na virusne infekcije, setite se ravensare. Ako vas muči herpes, humani papiloma virus (HPV), virusne infekcije i infekcije disajnog trakta, ovo je pravo ulje za vas.

Ravensara ulje 10ml

Ravensara ulje dobija se destilacijom listova kamforovca (Cinnamomum camphora), koji raste na Madagaskaru.

Čim pomislite na virusne infekcije, setite se ravensare. Ako vas muči herpes, humani papiloma virus (HPV), virusne infekcije i infekcije disajnog trakta, ovo je pravo ulje za vas.

Herpes virusa ima mnogo vrsta, ali ljudima su najdosadniji oni koji izazivaju kožne tegobe, pogotovo oko usana. Takve (bolne) infekcije mogu zahvatiti i veću površinu tela. Ulje je i neurotonik pomaže smirenje centralnog nervnog sistema. Kao takva, pomaže kod stresa, napetosti, nervoze i nesanice.

Odlikuje je izrazito antivirusno delovanje:

  • protiv gripa
  • herpesi
  • humani papiloma virus (HPV)
  • virusne infekcije disanog sistema
  • virusne infekcije probavnog sistema
  • virusne bradavice

Ravensara ublažava simptome kašlja, pomaže kod zapušenih noseva i podiže imunitet, pa je više nego odličan izbor kod školske dece u vreme vladavine gripa i virusa.

Francuski autoriteti u području aromaterapije ravensaru smatraju toliko blagim eteričnim uljem da ju preporučuju koristiti u visokim koncentracijama (cca 50%) već od trećeg meseca bebinog života (dermalno).

Visoke koncentracije ipak treba ostaviti profesionalcima, a u svakodnevnoj laičkoj upotrebi biće iznimno korisne i blaže i potpuno sigurne formulacije. Zbog visokog udela 1,8 cineola ravensara nije pogodno za direktne inhalacije kod beba.

Ulje slobodno koristite, ukoliko je indicirana, dermalno (leđa/prsa, stopala) u odgovarajućoj koncentraciji, pritom zaštitivši dijete od udisanja (čarapice, dekica), a direktne inhalacije ostavite za razdoblje iznad 12 meseci starosti (ukoliko su indicirane i prema preporuci stručne osobe).

Posebno delotvorna smesa za pomoć kod virusnih infekcija spravlja se na sledeći način:

Uzmite tamnu bočicu od 10 ml (kao što je prazna bočica eteričnog ulja) i nakapajte 20 kapi ravensare. Bočicu napunite sa bilo kojom vrstom hladno ceđenog ulja (suncokretovo ulje, maslinovo ulje).

Snažno promućkajte i u tankom sloju nanosite više puta na dan na zahvaćeno područje. Ova mešavina izvrsna je i protiv bradavica na koži izazvanih humanim papiloma virusom (HPV-om). Ukoliko se radi o nekoj drugoj virusnoj bolesti. Takođe probajte sa nanošenjem ove mešavine na kožu.

Može se raditi masaža celog tela sa navedenom recepturom, a posebno zanimljivo područje za lokalno utrljavanje su područja velikih limfnih čvorova koji su ključni za izlečenje (pazuh, područje prepona (pazite da ne nanosite po genitalijama koje su osetljive), stomak i donji deo leđa).

Indirektne inhalacije (u prostoru u kojem je uključen difuzer) dopuštene su od 3 meseci starosti, ali nikako pre toga. Ovo je jedno od najsigurnijih ulja – koža ga podnosi i nerazređeno.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top