Ulje Timijana 30ml Eterra

940 RSD

Ulje timijana je umirujuće po mišiće – antispazmotično i umirujuće po psihu i krvni pritisak – hipertenziju.

Etarsko ulje timijana potiče od lišća jednogodišnje biljke čiji je latinski naziv Thymus vulgaris. Ovo ulje, poznato po svojim mnogobrojnim koristima za zdravlje, pruža širok spektar pozitivnih efekata na telo i um.

Timijan je poznat po svojim antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima, žajući podpruršku u borbi protiv bakterija i infekcija. Takođe, ima umirujući efekat na mišiće, pomažući u smanjenju grčeva i opuštanju tela.

Njegova sposobnost da umiri psihičku napetost i reguliše krvni pritisak čini ga korisnim dodatkom u svakodnevnoj rutini.

Ulje timijana se često preporučuje kod bolesti respiratornih organa, kao što su kašalj i infekcije disajnih puteva.

Takođe je korisno za jačanje imunog sistema i olakšavanje disajnih tegoba. Timijan je takođe poznat po svojoj sposobnosti da balansira hormone, što ga čini korisnim za žene koje se bore sa menstrualnim tegobama ili simptomima menopauze.

Sa svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, timijan pruža zaštitu od različitih bolesti, uključujući srčani i moždani udar, artritis i infekcije kože. Osim toga, njegova prijatna aroma čini ga popularnim sastojkom u proizvodima za oralnu higijenu, doprinoseći osvežavajućem dah.

Kada se koristi, Timiana treba razblažiti u biljnom ulju kako bi se izbegla iritacija kože. Uz redovnu primenu, ovo ulje može doprineti očuvanju zdravlja i blagostanju tela i uma.

Može upotrebljavati na više načina:

  • U difuzeru.
  • Lokalno utrljavanje.
  • Pomešajte do 15 kapi etarskog ulja sa 50 ml baznog ulja .
  • Nežnim pokretima umasirajte u područje na kome se želi postići dejstvo.
  • Sprej za prostor.
  • 25 kapi etarskog ulja dodati u 50 ml vode (u bočicu sa raspršivačem).
  • Protresti pre upotrebe.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top