Ulje Crnog Bibera 10ml Eterra

2.550 RSD

Otklonite bol brzo i lako. Ulje Crnog bibera umiruje i podiže energiju, koristi se za ublažavanje bolova i grčeva u mišićima.

Ulje Crnog Bibera 10ml

Ulje crnog bibera ima oštar, jasan miris koji umiruje i podiže energiju, a zbog mogućnosti zagrevanja koristi se za ublažavanje bolova i grčeva u mišićima.

Jedan od nezaobilaznih sastojaka u svakoj kuhinji širom sveta jeste crni biber. Smatra se da postoji oko 200 različitih vrsta bibera. Crni, zeleni, beli i crveni biber spadaju u najpoznatije vrste na tržištu.

Ono što je zanimljivo je da se boja odnosi na način na koji se zrno bibera priprema. Iako svaka od ovih vrsta ima blagotvorna dejstva i pozitivno deluje na naše telo, crni biber se posebno izdvaja svojim pozitivnim efektima.

Ovaj tip dobija se kada se zelena zrna uberu i samo osuše, bez ikakave dodatne obrade. Poznat je već nekoliko vekova u kineskoj i indijskoj medicini.

O važnosti ovog začina, govore podaci da je bio poznat i Grcima i Rimljanima, a da se u srednjem veku koristio za plaćanje poreza. Bilo da se konzumira u formi zrna, čaja ili eteričnog ulja i te kako pomaže i ublažava mnoge zdravstvene tegobe.

Prirodni proizvod koji deluje opuštajuće i vraća telu izgubljenu energiju. U pitanju je nerazblaženo ulje, koje nema aditive. Ima jak i oštar miris, ne stvara neželjene efekte i bezbedan je po naše zdravlje. Sastojci samog ulja bibera ublažavaju bol, poboljšavaju cirkulaciju i zbog efekta da zagreva upaljeno mesto, ublažava bolove u mišićima. Dobija se vodenom destalacijom ploda crnog bibera.

Pomaže kod  sportskih povreda

Ulje ovog začina posebno se preporučuje sportistima i svima koji se bave nekom fizičkom aktivnošću koja zahteva naporne treninge i vežbe. Koliko god smo u formi i najboljima se dešava po neka upala. Pokazalo se da kapi ovog ulja i te kako mogu ublažiti grčeve i bolove izazvane na ovaj način.

Reguliše probavu

Pomaže i kod problema sa probavom. Skoro svaka treća osoba se susreće sa ovom vrstom problema. Pored toga što smanjuje nadutost stomaka i reguliše probavu, podstiče rad sistema organa za varenje.

Poboljšava cirkulaciju

Skoro svaka druga osoba pati od periferne cirkulacije.

Smanjuje celulit

Pokazalo se i kao odlično sredstvo u borbi protiv celulita, što će posebno obradovati sve devojke. Poznato je da celulit ume biti veliki zdravstveni problem i to ne samo u vizuelnom smislu, već se može negativno odraziti i na ostatak tela.

Akne su česti neprijatelji našeg lica, a kod nekih osoba se mogu javiti i na drugim delovima tela. A niko ne voli ove crvene, upaljene krugove.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top