Ulje od Kamilice 30ml Sinefarm

270 RSD

Ulje kamilice koristi se za negu osetljive, problematične i inflamirane kože, a posebno kod dece.

Ulje od Kamilice 30ml

Ulje od kamilice sadrži čitav niz korisnih hemijskih jedinjenja hamazulen, bisabolol, poliacetilen, flavonoidi, seskviterpenlaktoni, kumarini.

Sastav:

uljani ekstrakt cveta kamilice 1:4 (Chamomillae flos).

Kamilica sadrži čitav niz korisnih hemijskih jedinjenja od kojih su naj-značajniji: hamazulen, bisabolol, poliacetilen, flavonoidi, seskviterpenlaktoni, kumarini, polisaharidi, fitosterini itd.

Biljka se bere krajem aprila i početkom maja meseca.Nakon branja mora se odmah osušiti kako ne bi izvetrila etarska ulja.

Najlekovitiji su cvetovi kamilice koji sadrže eterična ulja, i glavni sastojak azulen. Osim njega u sastav ulja ulaze smole, tanini, gorke materije i razna druga jedinjenja.

Azulen je zapravo ugljovodonik i kao takav ne postoji u biljci, već se javlja i prelazi sa vodenom parom prilikom destilacije.Lekovitost kamilice je neverovatna.Koristi se kao jedno od najboljih sredstava protiv zapaljenja na koži.

Upotrebljava se za lečenje raznih opekotina, rana, za čireve, ojedena mesta. Zatim, odlična je za ispiranje očiju, nosa, usta.

Posvetljuje kosu na prirodan način i čisti je od peruti i ranih zapaljenja sluzokože.Ulje se najviše koristi kod nege kože posebno u lečenju akni, osipa, ekcema, suve kože.Upotrebljava se i kod bolnih menstruacija, polenske groznice, upale grla, išijasa.

Zbog toga se koristi u širokom dijapazonu različitih poremećaja u organizmu. Cvet kamilice je spazmolitik, karminativ, blagi sedativ, antiseptik, antikataraktik i stomahik.

Vrlo često se dodaje preparatima koji služe za negu osetljive, problematične i inflamirane kože, a posebno kod dece.

Ipak, glavno lekovito dejstvo aktivnih materija iz ekstrakta kamilice se ispoljava kod želudačno-crevnih bolesti (gastritisa, enteritisa, kolitisa, nadimanja, grčeva itd.), zatim kod neurodepresija i proliva na nervnoj bazi.

Kako se koristi?

  • U slučaju bolova u mišićima ili zglobovima, kao i opeklina, ranica ili akni, ulje nanesite na problematično mesto i umasirajte ga.
  • Ukoliko imate upalu probavnih organa, umasirajte par kapi ulja na kožu abdomena.
  • Za problem sa probavom, sipajte par kapi u čašu vode i popijte.
  • Možete ga primeniti i kao vodu za ispiranje usta tako što u čašu vode dodate par kapi ulja i tečnošću isperite usta.  Nakon ispiranja, ispljunite tečnostt.
  • Pomešajte ga sa nekim od baznih ulja ( bademovo, kokosovo ).
  • Izbegavajte korišćenje ovog ulja u trudnoći. Posebno bi trebale da ga izbegavaju žene koje su imale endometriozu.
  • Pre korišćenja eteričnog ulja kamilice proverite da li ste alergični na neki od sastojaka. Ulje kamilice nikad ne koristite nerazređeno.
  • Ulje se spolja koristi kod upala sluzokože i kože različite etiologije, za inhalaciju, lekovite kupke.

Pakovanje 30ml Sinefarm

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top