Ulje Matičnjaka 10ml Eterra

1.250 RSD

Ulje Matičnjaka: Balans za Telo i Um

 

Ulje Matičnjaka: Balans za Telo i Um

Etarsko ulje matičnjaka, poznatog i kao ulje limunskog balzama, predstavlja dragoceni saveznik u očuvanju zdravlja i balansiranju uma. Ovaj prirodni lek, sa svojim blagotvornim svojstvima, pruža širok spektar terapijskih benefita za telo i um.

Proizvedeno destilacijom lišća i cvetova biljke Melissa officinalis, matičnjak je poznat po svojoj sposobnosti da ublaži glavobolje, migrene, stres i anksioznost. Takođe, istraživanja su pokazala da poseduje antivirusna svojstva koja su korisna u borbi protiv herpes virusa.

Ovo esencijalno ulje je dragoceni sastojak u mnogim proizvodima farmaceutske i kozmetičke industrije. Bogato je aktivnim jedinjenjima poput citrola, citrala, citronelola, tanina, saponina, vitamina C i geraniola, koji mu daju terapijske moći.

Zahvaljujući svom kompleksnom hemijskom sastavu, ulje matičnjaka se koristi u lečenju različitih zdravstvenih problema.

Pomaže kod problema sa spavanjem, nervoze, depresije, ali i u regulisanju menstrualnog ciklusa i olakšavanju reumatskih bolova. Takođe, povoljno deluje na jetru, digestivni sistem i imunitet.

Primena ovog ulja je raznovrsna. Može se inhalirati radi opuštanja i ublažavanja simptoma prehlade ili gripa.

Masaža uljem matičnjaka može umiriti um i telo, smanjiti stres i napetost mišića.

Takođe, dodavanje ulja u kupku pruža opuštajući efekat i pomaže kod kožnih problema poput alergija ili herpesa.

Važno je pravilno ga čuvati u tamnoj i dobro zatvorenoj bočici, na hladnom i suvom mestu, kako bi se očuvala njegova svežina i terapijska svojstva. Takođe, važno je voditi računa o koncentraciji prilikom primene, kako bi se izbegle eventualne neželjene reakcije.

Ukratko, matičnjak pruža brojne koristi za zdravlje tela i uma. Njegova svestrana primena čini ga dragocenim dodatkom u svakodnevnoj nezi i lečenju različitih zdravstvenih problema.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top