Guarana u prahu 100g organska We Are One

990 RSD

Guarana u prahu je takođe efikasna za smanjenje umora i za poboljšanje mentalnog fokusa, vraća pažnju i poboljšava performanse.

Guarana u prahu 100g organska We Are One

Guarana u prahu nudi efikasnu podršku za smanjenje umora i poboljšanje mentalne oštrine, vraćajući fokus i unapređujući performanse. Ove revitalizirajuće osobine zahtevaju energiju koja se oslobađa sagorevanjem viška glukoze i masti u organizmu.

Guarana sadrži značajne količine kofeina, koji se obično povezuje s efektima mršavljenja.

Međutim, drugi ksantinski alkaloidi, kao što je teobromin, takođe mogu doprineti ovom procesu.

Kofein i teobromin deluju kao stimulansi za centralni nervni sistem, povećavajući srčani ritam, metabolizam i oslobađanje adrenalina, što pospešuje sagorevanje masti.

Ovaj termogeni efekat može brzo dovesti do gubitka težine. Takođe, kofein i teobromin imaju diuretička svojstva, pomažući organizmu da eliminiše višak vode.

Guarana može biti korisna osobama koje se suočavaju s oticanjem usled zadržavanja viška tečnosti, zahvaljujući njenom diuretičkom delovanju.

Teobromin, sastojak guarane, poznat je po tome što smanjuje apetit, što može rezultirati smanjenim unosom kalorija.

Sposobnost guarane za poboljšanje performansi potiče od visokog sadržaja kofeina u njenim semenkama, koji je čak dva puta veći nego u kafi.

Zahvaljujući svojim stimulativnim svojstvima, guarana je bila od velike koristi brazilskim plemenima, omogućavajući im da izdrže dugotrajne i fizički zahtevne izlete kroz džunglu.

Veruje se da guarana ima dugotrajan efekat u poređenju s čajem ili kafom, što može biti rezultat interakcije kofeina s drugim supstancama prisutnim u biljci, kao što su tanini.

Ovo sporije oslobađanje kofeina produžava njegov stimulativni efekat u poređenju s drugim kofeinskim napicima.

Iako je ocenjena kao „sigurna hrana“, guarana može imati neželjene efekte, posebno zbog visokog sadržaja kofeina.

Ovi efekti uključuju poremećaje spavanja, nemir, razdražljivost, gastrointestinalne smetnje, anksioznost i ubrzan rad srca. Takođe, zbog diuretičkog dejstva, često može dovesti do učestalog mokrenja.

Kao i kod redovne konzumacije kofeina, dugotrajna upotreba guarane može dovesti do razvoja tolerancije i smanjenja neželjenih efekata. Treba izbegavati kombinaciju s drugim stimulansima poput kafe, droga ili alkohola.

Zbog svojih svojstava koja sprečavaju zgrušavanje krvi, treba izbegavati kombinaciju guarane s lekovima za razređivanje krvi. Takođe, treba izbegavati kombinaciju s lekovima kao što su litijum, sedativi i antidepresivi, jer mogu delovati na neurotransmitere u mozgu.

Osobe koje bi trebalo potpuno da izbegavaju guaranu uključuju trudnice, dojilje, osobe s depresijom ili anksioznošću, one s poremećajima zgrušavanja krvi, dijarejom ili visokim krvnim pritiskom, kao i deca.

Sastav:

100% guarana u prahu

Upotreba:

Preporučena dnevna doza je najviše pola kafene kašičice (1-2g), rastvorena u čaši vode, mleka, frapea, soka i sl.

Nutritivna vrednost na 100g:
  • Energetska vrednost 322 kcal/1350 kJ
  • Ukupne masti ,g
  • od kojih zasićene masti 0g
  • Ukupni ugljeni hidrati 47g
  • od kojih šećeri 2g
  • Vlakna 26g
  • Protein 13g
  • So < 0g
Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 70g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top