Spirulina u prahu 100g organska We Are One

650 RSD

Spirulina se koristi kao snažan detoks, za jačanje imuniteta, uravnotežuje ph vrednost organizma.

Spirulina u prahu 100g

Spirulina sadrži 60% belančevina, vitamine A, C, E, D i B , 18 aminokiselina. Zbog značajne količine B12 pomaže u razvoju nervnog sistema, ali i metabolizma svake ćelije u organizmu. Predstavlja vrstu modrozelene alge koju pronalazimo u jezerima i okeanima. Bogata je vitaminima i mineralima zbog čega je i postala toliko popularna.

Ona je kompletni protein što znači da sadrži svih 9 esencijalnih masnih kiselina, a retki znaju da sadrži čak 10 puta više beta karotena od šargarepe.

Iako se po pravilu uzgaja na području Kine, Australije i Havaja, spirulinu pronalazimo u različitim delovima sveta.

Zapravo, ova alga se smatra jednim od najstarijih svetskih izvora hrane. Astečki narod ju je konzumirao već u 16. veku, a postoje beleške koje govore da se koristi već hiljadu godina kao prehrambeni proizvod.

Od minerala sadrži: kalijum, kalcijum, natrijum, fosfor, magnezijum, cink i selen. Bogatija je gvožđem od spanaća, sadrži još i hlorofil, uravnotežuje Ph vrednost i potpomaže izbacivanju toksina.

Jedan od najboljih izvora beta-karotena, sadrži i zeaksantin, antioksidans 8 puta jači od beta-karotena. Odlična je kod anemije. Sadrži kvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline. Sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali.

U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B Grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, zatim ima vitaminima B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5 (pantotenska kiselina), B-6 (piridoksin) , B-7 (biotin), B-9 (folna kiselina) i ima vitaminima C i K.

Pogodna je kod malokrvnosti, kao snažan čistač organizma, za jačanje imuniteta i za mršavljenje.

Za detoksikaciju spirulina sadrži odlična detoksikacijska svojstva, a istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka.

Ima moćno protivupalno delovanje zbog čega je dobra u prevenciji hroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa. Odličan izvor antioksidansa koji smanjuju količinu slobodnih radikala u telu i podstiču regeneraciju ćelija.

Stručnjaci tvrde da redovno korišćenje spiruline pomaže u smanjenju količine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sistema i različite vrste raka.

Za mršavljenje je jako popularna kod osoba koje vode borbu s viškom kilogramima jer pomaže u kontroli apetita i ublažava želju za grickalicama.

Brzo stvara osećaj sitosti što pomaže mršavljenju. Jedan od razloga zašto je dobra za mršavljenje je i veliki udeo proteina, vitamina i minerala, što znači da vam ona daje potrebnu energiju, a ne sadrži šećere i ugljenehidrate. Za energiju je popularni dodatak ishrani koji se vrlo često uzima pre treninga jer poboljšava izdržljivost i uklanja umor.

Odličan je izvor lako probavljivih proteina pa se upravo zbog toga preporučuje svima koji intenzivno vežbaju.

Način upotrebe:

Preporučuje se unos od 1-2g dnevno. Upotrebljava se kao dodatak zdravim šejkovima ili uz čašu prirodnog soka ili vode. Proizvod ne sadrži veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1463,2kJ

Masti 5,9g

Vlakna 2,5g

Proteini 60g

Ugljeni hidrati 10,5g

Vitamin B12 160mcg

Magnezijum 272mg

Gvožđe 82,7mg

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top