Kikkoman soja sos bez glutena 1l
Prirodno fermentisani Kikkoman soja sos Tamari – bez glutena.
Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje.
Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus. Iako bez glutena, ovaj sos ima jednako bogat ukus kao naš običan sos od soje.
Uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.
Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.
Tamari sos je fermentisan sos napravljen. Mnogo je cenjeniji od šoju sosa zbog svoje specifične oporosti.
Pravi se od tečnosti koja ističe iz sojinih zrna prilikom fermentacije misa ( miso pasta je namirnica koja se sprema na specijalan način od sojinih zrna posebnim postupkom fermentacije u trajanju od nekoliko godina).
Iako je sličnog ukusa i izgleda kao šoju sos, tamari ima mnogo jači, oštriji i bogatiji ukus. Veoma je kvalitetan proteinski začin.
Dodaje se u supe, variva, kuvane žitarice i salate.
Sastav:
voda, soja, kuhinjska so, alkoholno sirće.
Nutritivna vrednost na 100ml :
Energetska vrednost 240kJ / 57kcal
Masti 0g
Ugljeni hidrati 2,0g
od toga šećeri 0g
Proteini 10g
So 16,4g
Pakovanje 1l Kikkoman
Cena se redovno ažurira