Šoju soja sos Muso 200ml Hemakheya

390 RSD

Šoyu sos obiluje proteinima, mineralima i vitaminima B grupe,poboljšava krvnu sliku.

Šoju soja sos Muso 200ml

Šoju soja sos Muso se dobija prirodnom fermentacijom soje, pšenice, morske soli i kodžija. Sadrži organske aminokiseline, mikroorganizme i fermente koji pospešuju varenje.

Šoju sos obiluje proteinima, mineralima i vitaminima B grupe. Poboljšava krvnu sliku. Koristi se umesto soli pri čemu se postiže izvrstan ukus, uz smanjeno unošenje soli.

Odlično relaksira organizam. S obzirom da se izrađuje na sličan način kao i miso, šoju sos i miso dele zajedničke pozitivne uticaje na zdravlje. Moćan antioksidans i ima antikarcenogeno dejstvo, pomaže varenje žitarica i povrća.

Sadrži kalcijum 17 mg, forsfor 110 mg, gvožđe 2 mg, magnezijum 34 mg, kalijum 180 mg, vitamin B1 0.1 mg, vitamin B2 0.1 mg, vitamin B6 0.2 mg.Sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska.

Bogat je mineralima, sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.

Koristi se umesto soli pri čemu se postiže izvrstan ukus, uz smanjeno unošenje soli. Upotrebljava se kao dodatak i začin jelima i salatama.

Ima anti-аlergena svojstva

Studija iz 2005. godine je utvrdila dа sojа sos imа anti-аlergenа svojstvа. Određeni polisаhаridi, proizvedeni tokom procesа fermentаcije koji je potreban dа bi se dobio sojа sos, pokаzаli su jаke аntiаlergijske sposobnosti.

Izvor natrijuma

Jedna kаšičicа Shoyu sosa imа 335 miligrаmа nаtrijumа. Dok je nаtrijum esencijаlni minerаl, neophodаn zа osnovne telesne funkcije, uključujući i nervni prenos i regulaciju krvnog pritiska.

Razlika između Soja i Shoyu sosa je isti ukus, mаnje nаtrijuma od soli.

Zbog bogаtog ukusа, potrebno je manje Šoju sosa dа se proizvede isti ukus kаo sa kuhinjskom soli. To znаči dа, uprkos relаtivno visokom sаdržаju nаtrijumа, može pomoći dа držite potrošnju nаtrijuma pod kontrolom.

Sastav:

Zrno soje, voda, pšenica, morska so, alkohol, koji seme.

Način upotrebe:

Shoyu sos se može se upotrebljavati u pripremanju supa, umaka, salata, dinstanog povrća i drugih jela. Kada se upotrebljava ne treba dodavati so.

Iskusni kuvari ovaj sos koriste odmereno, da istaknu ukuse namirnica koju pripremaju. Dodaje se na početku ili na kraju kuvanja. Koristi se kao preliv za salate i za mariniranje povrća.

Pakovanje 200ml Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top