Kombuha crvena Strelac 1l Rishi Om

290 RSD

Kombuha gljiva eliksir života.

Kombuha crvena Strelac 1l

Kombuha crvena Strelac  je prastari narodni lek proizveden prirodnim procesom vrenja koji u zaslađenom indijskom čaju izaziva kombuha gljiva.

Neobični kompleks mikroorganizama (kvasci i baktrije) gaji se na zaslađenom indijskom čaju. Tokom fermentacije, na površini. Zdrav napitak i prirodni lek sa Dalekog Istoka. Neobičan kompleks mikroorganizama sposoban da iz malog broja komponenata stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci.

Glukoza, fruktoza, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, vitamin C, biotin, folna kiselina, lecitin, mlečna, glukonska i glukoronska kiselina, voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska), enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini i neki antibiotici.

Zbog ovakvih sposobnosti kombuhu nazivaju i čudesnom gljivom i svrstava se u grupu gljiva značajnih lekovitih karakteristika. Kombuha je gljiva sastavljena od želatoidne membrane u obliku diska.

Ona živi u hranljivom rastvoru čaja i šećera. Čajna gljiva je u stvari simbioza dve vrste organizama gljiva (kvasci) i bakterija sirćetnog vrenja. Zdravstvene prednost uglavnom se pripisuju probioticima, korisnim mikrobima kao što su laktobacili u SKBP-u.

To je skraćenica za simbiotičku koloniju bakterija i plesni – mešavinu bubica koje tvore plutajući film koji se zove pelicil, i stvara se na površini kombuhe dok vri. Deluje blago gljivičasto, zbog čega je ponekad nazivaju „čajem od gljiva“, uprkos tome što nema nikakve veze sa šitake pečurkama ili lisičarkama.

Plesan i laktobacili pretvaraju šećer u mlečnu kiselinu i etil alkohol, objašnjava Hejlen-Adams. Onda bakterije sirćetne kiseline kao što su acetobakterije i bakterije glukonske kiseline pretvaraju alkohol u sirće.

Zbog toga je mogu koristiti i dijabetičari.

Istina je da su takozvane mlečne bakterije sirćetne kiseline dobri momci – pripisuju im zasluge za ublažavanje simptoma nervoznih creva i drugih gastroenteroloških problema, umanjuju neželjena dejstva antibiotika, i leče gljivične infekcije, među ostalim pogodnostima.

Korićenje:

  • Povećava imunitet organizma
  • Regeneriše jetru i bubrege
  • Reguliše crevne aktivnosti (sprečava pojavu hemoroida)
  • Reguliše pritisak, šećer i holesterol u krvi
  • Snižava telesnu temperaturu visoku zbog raznih oboljenja
  • Ima snažno antiseptičko dejstvo
  • Pročišćava krv i odstranjuje toksične naslage
  • Normalizuje ph vrednost
  • Povećava energiju sportista i umnih radnika

Sastav:

Voda, indijski čaj, šećer, etarsko ulje narandže . Proizvod je dobijen fermentacijom šećera u prisustvu gljive Kombuha u crnom čaju. Talog i sluzava materija koja se pojaljuju su rezultat prirodnog procesa.

Ne sadrži veštačke dodatke (konzervans, boje, arome).

Preporučuje se konzumiranje u količini od 0.6l (deca) do 1.6l (odrasli) dnevno.

Proizvod registrovan kod Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja Beograd.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost u 100g 112kj/27kcal

Masti 0g

Ugljeni hidrati 6g

Vlakna 0g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 1l Rishi Om

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top