Kafa od leblebije 200g Mirilov

320 RSD

Kafa od leblebije ne izaziva anksioznost, aritmije, ne podiže šećer u krvi.

Kafa od leblebije 200g

Kafa od leblebije je bez dodataka (soje, aditiva, pojačivača ukusa) .Ne izaziva anksioznost, aritmije, ne podiže šećer u krvi, pojačava mentalne sposobnosti, ulepšava užitak, čak i kasnih večernjih sati, može i da se lepo spava.

Ovaj napitak od leblebije nema kofein, sadrži isključivo 100% leblebiju prženu i samlevenu. Ukus je jak, orašast i može se reći vrlo ukusan.

Odlična, zdravija zamena za kafu. Omiljena među ljubiteljima vrućeg jakog napitka. Predivan miris i ukus. Kuva se isto kao i turska kafa, skoro identičan miris, ukus i pena.

Pored toga što nema kofeina, nema ni soje i glutena, pa je povoljna za dijabetičare, jer ne izaziva nagle skokove šećera u krvi.Kafa bezbedna za trudnice, a što je zanimljivo, čak i za decu!

Kafa od leblebije se kao zamena za kafu u Evropi koristi jako dugo. Kao i stale mahunarke, leblebije treba ispržiti i samleti kao bi bile spremne za pripremu.

Uticaji leblebije na zdravlje

Pomoć u održavanju nivoa šećera u krvi

Leblebija je primarni izvor složenih ugljenih hidrata, koji su takođe prisutni u drugim vrstama mahunarki. Naše telo postepeno probavlja složene ugljene hidrate i skladišti ih kao energiju koja će se kasnije koristiti.

Ova činjenica je veoma važna, jer većina ugljenih hidrata ne deli iste tipove svojstava i efekata. Neki ugljeni hidrati brzo povećavaju nivo šećera u krvi, što rezultira promenama nivoa energije u našem telu.

Ovi ugljeni hidrati se takođe nazivaju brzi ili jednostavni ugljeni hidrati. Drugi ugljeni hidrati rade potpuno suprotno, obezbeđujući vam stalnu energiju (poznati kao složeni ugljeni hidrati). Ima i nizak glikemijski indeks, te time pomaže stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Pomoć pri gubitku težine

Leblebija sadrži mnogo vlakana i proteina koji pomažu da se osećamo sitima. Stoga, ovo povrće pomaže u prevazilaženju grickanja u kasne sate. Pored toga, istraživanja su pokazala da ishrana vlaknima može pomoći kod mršavljenja.

Povrh toga, leblebija ide uz brojne recepte. Prepuna je složenih ugljenih hidrata (makronutrijenti koji vam pružaju osećaj da ste siti). Kada konzumiramo obrađenu hranu i nezdrave grickalice, to može ugroziti našu rutinu i opšte zdravlje.

Najbolje oko leblebija je činjenica da je prilično niske kalorijske vrednosti i bogata vlaknima i proteinima. Stoga je ona pravi izbor za ljude koji pokušavaju da kontrolišu svoje prehrambene navike, izgube težinu ili povećaju mišićnu masu i definiciju tela.

Sa slanutkom, zaista ne morate brinuti da li ćemo jesti previše kalorija.

Leblebija sadrži dosta vlakana. Jedna posuda od pola šolje sadrži oko 6 do 7 grama vlakana.

Dijetalna vlakna igraju važnu ulogu u poboljšanju metabolizma i efikasno pojačavaju naš probavni sistem. Ona skupljaju telesne tečnosti i spajaju ih sa stolicom koja se formira u stomaku.

Ove tečnosti takođe mogu sadržati toksine koji mogu biti štetni za telo. Povrh toga, vlakna održavaju našu pH ravnotežu pod kontrolom, što sprečava da toksini i bakterije uđu u želudac. Pomažu u povećanju nivoa zdravih bakterija i eliminišu nezdrave bakterije.

Dobar izvor proteina

Pola šolje leblebija sadrži oko 15 grama čistog proteina. Možete je skuvati, obariti ili pržiti u maslinovom ulju. Ono što je bitno jeste da uz to jedete hranu sa aminokiselinama (npr. jaja).

Nedostatak proteina može dovesti do nekoliko problema, uključujući iscrpljenost mišića, umor, kataraktu, kardiovaskularne poremećaje, loše zdravlje kože i neadekvatnu proizvodnju hormona.

Budući da je protein u leblebiji u potpunosti biljnog porekla, postala je bitan izbor za vegane širom sveta.

Dobar izvor gvožđa

Jedna šolja leblebije sadrži oko 4,7 mg gvožđa. Prirodni je izvor gvožđa, čak ga i kuvana sadrži dvostruko više od iste količine mesa, pa je idealna tokom menstruacije, kao i tokom trudnoće ili laktacije (veoma je preporučljiva u ishrani trudnica).

Leblebija je puna gvoždja, povoljna za budžet, kao i apsolutno ukusna!

Smanjuje rizik od upale

Leblebija takođe sadrži još jedan važan makronutrijent – holin. Ova fleksibilna komponenta poboljšava ciklus spavanja, povećava mišićne pokrete i pojačava pamćenje.

Međutim, najveća prednost holina je u tome što povećava sposobnost našeg organizma da apsorbuje masnoću, što je od velike pomoći u odbrani organizma od upale.

Sastav :

100 % leblebija

Način pripreme :

U 1 dl proključale vode staviti 1,5 kašičicu kafe od leblebije , pustiti da provri i po želji zasladiti medom, agava sirupom,…

Pakovanje : 200g

Proizvođač : Mirilov

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top