Krompirov skrob 1kg Macrobiotic
Krompirov skrob je jedan od najboljih veziva u procesu proizvodnje mesnih prerađevina. Poseduje niske temperature želiranja koje omogućavaju apsorpciju vode u raznim fazama kuvanja.
Krompirove skrob apsorbuje velike količine vode kada se greje do 72-75 C, stoga se funkcionalno ponašaju kao mesni proteini.
Skrob je proizveden vlažnim postupkom iz krompira. Bogat je ugljenim hidratima što ga čini lako svarljivim. Jedan je od najboljih veziva u procesu proizvodnje mesnih prerađevina.
Karakteriše ga bela boja, neutralan ukus i velika viskoznost, unapređuje teksturu proizvoda (mekoću, sočnost) kuvanog mesa a potpuno je prirodan bez glutena.
Bogat je ugljenim hidratima što ga čini lako svarljivim, primenjuje se kod izrade barenih kobasica, polutrajnih kobasica i trajnihfermentisanih kobasica.
Kao bezmasni deo ugljenih hidrata iz krompira odlična je komponenta za hidratisanje, povezivanje i stabilizaciju prehrambenih proizvoda.
Može se koristiti u suvom ili hidriranom stanju, može se koristiti i kao funkcionalni dodatak zbog želiranja ugljenih hidrata,želira na temperaturama između 65 i 75°C.
Pakovajne 1kg Macrobiotic