Susamovo brašno 200g Interpak

105 RSD

Susamovo brašno je pogodno za hrono ishranu. Može Vam pomoći u očuvanju zdravlja i ublažavanju opasnosti od osteoporoze,deluje pri čišćenju krvnih sudova i kod regulacije povišenog holesterola u krvi.

Susamovo brašno dobijeno je mlevenjem odmašćenih semenki susama i u njemu su maksimalno očuvani hranjljivi sastojci semena.

Visok sadržaj lako svarivih proteina (59%) i biljnih vlakana (16%) čini ga nutritivno izuzrtno vrednom namirnicom.

Susam ima nizak sadržaj ugljenih hidrata i masti i pogodno je za sve one koji su na dijeti koja podrazumeva smanjenu upotrebu šećera i masnoća. Pogodno je za hrono ishranu.

Ima odličan, orašast ukus i može se koristiti kao delimična ili potpuna zamena za pšenično brašno, u kombinaciji sa drugim vrstama brašna, kod pripreme najrazličitijih vrsta peciva i poslastica. Osim toga, može se dodavati sosovima, čorbama i salatama.

Specifičnog je nutritivnog sastava, bogato biljnim vlaknima i proteinima. Poseduje visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina omega-6 i omega-9. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje susamovog brašna u ishrani, kao pomoć pri čišćenju krvnih sudova i kod povišenog holesterola u krvi .

Ima visok sadržaj kalcijuma, te se preporučuje onima koji su alergični na laktozu ili neki drugi sastojak iz mleka, kao i za očuvanje zdravlja zuba i smanjenje rizika od osteoporoze.

Ukoliko je susam redovan sastojak Vaše ishrane, može Vam pomoći u očuvanju zdravlja zuba i u ublažavanju opasnosti od osteoporoze.

Nutricionisti ga preporučuju jer povoljno deluje pri čišćenju krvnih sudova i kod regulacije povišenog holesterola u krvi. Ima specifičan, prijatan ukus… Može se dodavati u razna jela, supe ili posuti po salatama. Ima specifičan, prijatan ukus i testima daje finu teksturu.

Redovna konzumacija susama preporučuje se kao deo prevencije i kompleksnog lečenja:

Bolesti kardiovaskularnog sistema (ateroskleroza, arterijska hipertenzija, koronarna bolest srca, tahikardija, aritmija, moždani udar, srčani udar, upalne bolesti srca i krvnih sudova).

Bogato komponentama koje obezbeđuju odgovarajuću ishranu srčanom mišiću, regulišu snagu i ritam kontrakcija miokarda.

Pomažu u snižavanju nivoa holesterola u krvi i deluju vazodilatatorno, jačaju zidove krvnih sudova i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka i aterosklerotizam.

Plakovi (takve tvari koje blagotvorno deluju na srce i krvne sudove, uključuju vitamin E, magnezijum, kalijum, mangan, polinezasićene i mononezasićene masne kiseline, fitosterole, aminokiseline arginin i histidin, sezamin).

Kako koristiti:

Za prevenciju i kao deo kompleksnog lečenja bolesti, brašno iz semenki susama preporučuje se korištenje 1-2  kašike dnevno kao dodatak žitaricama, salatama, prilozima.

Takođe se se odlično slaže sa medom, džemom, ili voćnim sirupom. U domaćoj kuhinji, prijatnog ukusa i mirisa na orašaste plodove. Susamovo brašno se može koristiti kao pohovanje za meso, domaće kolače, u testo za palačinke a koristiti i kao gustin za razne umake.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 572,9 kCal

Proteini 18g

Ugljeni hidrati 23g

Šećeri 0,3g

Vlakna 12g

Masti 50g

od kojih zasićene 7g

Pakovanje 200g Interpak

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top