Manuka med UMF 10+ 250g

3,695.00RSD

Vrsta je meda s najjačim protivupalnim delovanjem

Manuka med UMF 10+  

Manuka med sa UMF faktorom je med najvišeg kvaliteta i visokog antibakterijskog delovanja i lekovitosti.

Samo onaj manuka med koji nosi oznaku UMF je pogodan za terapijsku upotrebu jer je UMF rangiranje garant jedinstvenog antibakterijskog delovanja koje je neuporedivo veće od uobičajenog delovanja ostalih vrsta meda i upravo ono Manuka med čini namirnicom koja spada u superhranu.

Zašto baš UMF Manuka i šta je zapravo UMF oznaka?

UMF je skraćenica za Unique Manuka Factor. UMF je zaštićeni znak kvaliteta i terapijskog delovanja UMF Honey Association-a i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najviše i najstrože kriterijume kvaliteta i izvrsnosti, te se njihov med podvrgava naučnim istraživanjima i merenjima.

S obzirom na to da su se u poslednje vreme na tržištu pojavile razne oznake za Manuka, poput ACTIVE, MGO itd., bitno je znati u čemu je razlika. Naime, UMF Manuka med razlikuje se od ostalog Manuka meda zbog svoje neperoksidne aktivnosti i upravo ga to čini tako lekovitim i samim tim garantuje izuzetno visoko antibakterijsko delovanje.

UMF Minimalani udeo MGO-a (metilgloksal)

UMF 5+ 83 mg/kg

UMF 10+ 263 mg/kg

UMF 15+ 514 mg/kg

UMF 20+ 829 mg/kg

Zbog svoje dugogodišnje izolacije od ostatka sveta, kao i zbog svoje specifične ostrvske biogeografije, Novi Zeland ima neverovatno bogatu floru i faunu. Oko 80% svetske flore postoji samo na Novom Zelandu!

Toj fantastičnoj porodici pripada i Manuka drvo, Leptospermum scoparum. Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo i raste nekultivisano na širim područjima Novog Zelanda.

Cveta leti, a intenzivan miris koji daju njegovi lepi, crveno-rozi cvetovi pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lek.

Manuka med vrsta je meda s najjačim protivupalnim delovanjem. Pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima, a upotrebljava se, između ostalog, i u lečenju kožnih čireva i opekotina trećeg stepena.

Takođe je izvrstan za tretiranje tegoba disajnih puteva. Ovaj med pokazao je delotvornost u lečenju hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Izvrstan je za podizanje i podsticanje imuniteta.

Manuka med Umf 10+ indikacije za upotrebu :

atopijski i ostale vrste dermatitisa
psorijaza
upale grla, uha, sinusa
prehlade
rane i ulkusi na koži
opekotine
bolovi i upalni procesi u želucu
refluks
afte u ustima
probavni i drugi gastrointestinalni poremećaji
hronični bronhitis
bronhijalna astma
rinitis
sinusitis

Manuka može pomoći pri lečenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane. Prof. Rose Cooper sa Univerziteta Wales Institute Cardiff (UWIC) ustanovio je da manuka med sprečava pričvršćivanje bakterija na tkivo, što se nužno događa u procesu infekcije.

Za razliku od antibiotika, UMF Manuka med ne stvara otporne bakterije. Te tzv. superbakterije razviju se nakon što su u par navrata bile izložene delovanju uobičajenih antibiotika.

Naučni radovi objavljeni u Australiji, u Medical Journal of Australia, dokazuju da je UMF Manuka med delotvoran i u borbi protiv niskog nivoa gvožđa u krvi.

Kad se med stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne supstance uništavaju mikroorganizme koji mogu inficirati ranu.

Ako se upotrebljava spolja, njime se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj menja jednom dnevno. Neverovatno je delotvoran jer prodire duboko u kožu.

Način upotrebe:
2 čajne kašike dnevno, 10 minuta pre jela.
 

Zemlja porekla :  Novi Zeland

Scroll to Top