Manuka med UMF 5+ 250g

2.860 RSD

Manuka med UMF 5+ se koristi za održavanjee imuniteta kod dece .Zbog toga je bitno da roditelji na pravi način pruže nutritivnu podršku dečjem organizmu.

Manuka med UMF 5+

Manuka med UMF 5+ se koristi za održavanje imuniteta kod dece. Zbog toga je bitno da roditelji na pravi način pruže nutritivnu podršku dečjem organizmu.

Podarite deci manukom zdravlje iz prirode jer zaista ima izuzetno dejstvo na dečiji imunitet.

Zašto baš UMF Manuka i šta je zapravo UMF oznaka?

UMF je skraćenica za Unique Manuka Factor. UMF je zaštićeni znak kvaliteta i terapijskog delovanja UMF Honey Association-a .

Mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najviše i najstrože kriterijume kvaliteta i izvrsnosti, te se njihov med podvrgava naučnim istraživanjima i merenjima.

UMF Manuka med razlikuje se od ostalog Manuka meda zbog svoje neperoksidne aktivnosti i upravo ga to čini tako lekovitim i samim tim garantuje izuzetno visoko antibakterijsko delovanje.

Pitate se u čemu je razlika UMF:

Razlika je u jačini UMF faktora pa se prema tome preporučuje upotreba po težini zdravstvenih tegoba .

UMF Minimalani udeo MGO-a (metilgloksal):

UMF 5 + 83 mg/kg

UMF 10+ 263 mg/kg

UMF 15+ 514 mg/kg

UMF 20+ 829 mg/kg

Manuka med 5+ se koristi za:

Saznajte nešto više o Manuki i načinu delovanja

Manuka drvo je žbunasta listopadna biljka koja raste i do 5 metara visine u divljinima Novog Zelanda. Poznato je već vekovima domorodačkom stanovništvu. Inače ovo ostrvo je specifično po svojoj izuzetno bogatoj flori i fauni i po tome je jedinstveno u svetu.

Latinski naziv za drvo je Leptospermum scoparium, a poznato je i kao „stablo čaja“. Od polena pčele prave med, koji je tamniji i ukusniji od svih drugih.

Manuka cveta leti, a intenzivan miris koji daju njegovi lepi, crveno-rozi cvetovi pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lek. Cvetovi biljke su privlačne crvenkasto-roze boje i intenzivnijeg su mirisa.

Njima ovi vredni insekti nikako ne mogu odoleti.

Lekoviti sajstojci Manuka meda

Sastav manuka meda je ujedno i glavni razlog zašto su naučnici toliko oduševljeni njime. Naime, osim standardnog hidrogen peroksida, on sadrži metilglioksal.

Ova supstanca ima izrazito antibakterijsko dejstvo. Nastaje konverzijom dihidroksiacetona koji je koncentrovan u cvetovima biljke.

Osim ovih moćnih enzima, novozelandski med sadrži i niz hranljivih materija. Govorimo pre svega o aminokiselinama i B kompleksu vitamina. Uz njih prisutni su i minerali poput kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma i mnogih drugih.

Kako deluje Manuka med

Za razliku od antibiotika, UMF Manuka med ne stvara otporne bakterije. Te tzv. superbakterije razviju se nakon što su u par navrata bile izložene delovanju uobičajenih antibiotika.

Način upotrebe:

2 čajne kašičice dnevno 10 minuta pre jela staviti ispod jezika i pustiti da se otopi. Med se luči kroz pluvačne žlezde pa je veoma bitno ne piti vodu odmah po uzimanju meda.Med je veoma ukusan pa će ga vaša deca obožavati.

Napomena:

Nije za decu mlađu od 2 godine zbog moguće alergije na med i polen.To se odnosi na alergiju na bilo koju vrstu MEDA .

Pakovanje 250g

Zemlja porekla: Novi Zeland

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top