Manuka med UMF 5+ 250g

2.860 RSD

Manuka med UMF 5+ se koristi za održavanjee imuniteta kod dece . Zbog toga je bitno da roditelji na pravi način pruže nutritivnu podršku dečjem organizmu.

Manuka med UMF 5+ je idealan izbor za održavanje imuniteta kod dece, pružajući im prirodnu podršku koja je od suštinskog značaja za njihov organizam.

UMF, što predstavlja Unique Manuka Factor, predstavlja kvalitetnu oznaku Manuka meda. Samo proizvođači koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta mogu koristiti ovu oznaku. To mu garantuje visok nivo terapijskog delovanja i antibakterijske moći ovog meda.

Manuka med se izdvaja po svojoj neperoksidnoj aktivnosti. To ga čini posebno lekovitim i garantuje visoku efikasnost u borbi protiv bakterija.

Razlika između različitih UMF faktora leži u jačini delovanja. Preporučena upotreba se prilagođava težini zdravstvenih problema.

Manuka drvo, poznato i kao „stablo čaja“, raste u divljim predelima Novog Zelanda i već vekovima je korišćeno kao lek od strane domorodaca Maori.

Sastav Manuka meda je impresivan, jer sadrži metilglioksal, supstancu koja ima snažno antibakterijsko dejstvo.

Pored toga, bogat je hranljivim materijama poput aminokiselina, vitamina B kompleksa i minerala kao što su kalcijum, bakar, gvožđe i magnezijum.

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da spreči razvoj otpornih bakterija, Manuka med UMF 5+ je efikasan i dugoročan izbor za očuvanje zdravlja.

Aktivne komponente Manuka meda predstavljaju ključni razlog zašto je ovaj med toliko cenjen među naučnicima.

Pored uobičajenog hidrogen peroksida, sadrži i metilglioksal, supstancu koja ima snažno antibakterijsko dejstvo, nastajući kao rezultat konverzije dihidroksiacetona koji se koncentriše u cvetovima biljke.

Osim ovih moćnih enzima, Manuka med iz Novog Zelanda obiluje hranljivim materijama kao što su aminokiseline, vitamin B kompleksa i minerali poput kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma i drugih.

Delovanje Manuka meda se razlikuje od antibiotika, jer ne stvara otporne bakterije, za razliku od uobičajenih antibiotika koji mogu dovesti do razvoja tzv. superbakterija nakon ponovljenog izlaganja.

Upotreba:

Preporučena doza za decu je 2 čajne kašičice dnevno, 10 minuta pre jela, stavljene ispod jezika. Važno je napomenuti da se med luči kroz pluvačne žlezde, pa je bitno da dete ne pije vodu odmah nakon uzimanja meda.

Napomena:                     

Manuka med nije preporučljiv za decu mlađu od 2 godine zbog moguće alergijske reakcije na med i polen.

Pakovanje 250g

Zemlja porekla: Novi Zeland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top