Magnezijum Hlorid Nigari 200g Hemakheya

320 RSD

Nigari daje telu energiju i podmlađuje organizam, ublažava posledice stresa i poboljšava probavu.

Magnezijum Hlorid Nigari 200g

Magnezijum hlorid Nigari dobija se iz morske soli iz Japanskog mora, potpuno je prirodan i ekološki čist proizvod koji sadrži više od 95% magnezijum hlorida, a poznat je po brojnim svojstvima povoljnim za ljudsko zdravlje.

Magnezijum je neophodan element za ljudski organizam jer je uključen u stotine enzimskih reakcija koje utiču na gotovo sve životne procese.

Nigari je važan za zdravlje mozga , nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i za zdravlje zuba i kostiju.

Pomaže kod artroze, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje.Utiče na metaboličke procese, daje telu energiju i podmlađuje organizam, ublažava posledice stresa i poboljšava probavu.

Važan je za toliko mnogo vitalnih telesnih funkcija, da njegov nedostatak izaziva veliki broj poremećaja i uključuje mnoge bolesti.Ne samo što je neophodan u preživljavanju naših ćelija, već je magnezijum izuzetan zaštitnik od teških metala i slobodnih radikala.

Svojim prisustvom kao prirodni oblik magnezijuma omogućuje sintezu glutationa, što je jedan od najpoznatijih neutralizatora žive.

Bez tog rada na čišćenju, usled nedostatka magnezijuma, ćelije poćinju da propadaju i postaju „smeće“, sakupljaći teških metala, što je onda odlično okruženje za privlačenje infekcija – kancera.

Dejstvo na organizam:

Priprema za oralnu upotrebu :

Prokuvati litar vode i ostaviti da se prohladi.

U staklenu litarski bocu nasuti 33 grama nigarija i preliti ohladjenom prokuvanom vodom.

Ili prvo rastopiti 33g nigarija u maloj količini vode i onda tako razblažen nigari nasuti u litarsku flašu i dodati ostatak prokuvane i rashladjene vode

Zatvoriti bocu i promućkati je da bi se sadržaj izmešao. Rastvor nije potrebno čuvati u frižideru.

Da bi se ublažio gorak ukus nigarija, dovoljno je dodati nekoliko kapi limuna.

Veoma efikasan način za smanjenje stresa i brzo opuštanje je potapanje stopala u toplu vodu sa dodatim nigarijem ili relaksirajuća kupka od rastopljenih nigari flekica.

Priprema nigarija za spoljašnju spoljašnu upotrebu :

Sadržaj kesice (100 g) sipati u 1 dcl ključale vode (skinute sa vatre) i promeša se da se potpuno istopi. Ovako napravljen rastvor se koristi za spoljnu upotrebu.

Kad se ohladi sipati najbolje u bočicu sa raspršivačem i prskati po telu, nabolje po stomaku i ispod pazuha jer se na tim mestima najbolje usvaja. Može da se ispere nakon 15-20 minuta.

Ukoliko se javi svrab, peckanje ili crvenilo kože može da se napravi slabiji rastvor.

Pakovanje 200g Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top