Brokoli u prahu 100g We Are One

830 RSD

Brokoli ima snažna anti-kancerogena dejstva, štiti mozak, kosti, slezinu i poboljšava funkcije želuca, sprečava agregaciju trombocita i oksidaciju holesterola.

Brokoli u prahu 100g

Sastav: 100% brokoli u prahu

Brokoli ima snažna anti-kancerogena dejstva, štiti mozak, kosti, slezinu i poboljšava funkcije želuca, sprečava agregaciju trombocita i oksidaciju holesterola. Sadrži visoku količinu vitamina C, kao i dijetetskih vlakana. Dijetetske prednosti se znatno smanjuju kuvanjem .

Veoma važna namirnica za sve one koji vode računa o svom zdravlju. Korisna je i onima koji se bore sa viškom kilograma jer je niskokalorična a pri tom bogata vitaminima i mineralima. U svom sastavu sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijujm, natrijum, gvozdje, cink, hrom, vitamine  A, E, K, B1, B2, B6, B9, mnoštvo flavonoida i enzima.

U sebi brokoli sadrži veliki broj fitohemikalija koje imaju antioksidantna svojstva tako da sprečavaju nastanak i razvoj raznih oboljenja i infekcija.

Iz tih razloga poznato je da ova biljka može biti dobra prevencija protiv raka, pogotovo raka debelog creva, dojke i pluća.

Zbog visokog nivoa C vitamina i aminokiselina jača imuni sistem, stiti organizam od slobodnih radikala i podstiče izbacivanje mokraćne kiseline iz tela. Visok nivo kalijuma u brokoliju pomaže pravilnom funkcionisanju nervnog sistema i mozga.

Može biti korisna namirnica ženskoj populaciji u periodu menopauze jer vitamin K, kalcijum, magnezijum, cink i fosfor koji se, takodje, nalaze povoljno deluju na kosti i dobra su prevencija protiv osteoporoze.

Naučnim istraživanjima je potvrdjeno da folna kiselina iz brokolija sprečava neuroloska oštećenja na formiranom organizmu i fetusu, pa s obzirom da je bogat izvor folne kiseline ovo povrće se preporučuje trudnicama.

Iz istog razloga, redovnom upotrebom može se smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Osim toga je namirnica bogata vlaknima tako da podstiče varenje i sprečava zatvor. Pomaže održavanju dovoljne količine gvoždja u organizmu i tako sprečava nastanak anemije. Takodje se preporučuje gojaznim osobama, osobama sa povišenim krvnim pritiskom i holesterolom, dijabetičarima i naravno svima onima koji vode računa o svom zdravlju.

Smanjuje rizik od raka prostate, a studije sugerišu da on može sprečiti pojavu srčanih bolesti jer sadrži jedinjenje diindolilmetan li diindol (DIM).

Način upotrebe:

1 kafenu kašičicu (5g) praha dnevno izmešajte sa voćnim sokom ili dodajte šejkovima, smutijima i popijte. Najbolje je upotrebiti proizvod na temperaturama ispod 42°C da bi se sačuvali svi hranljivi sastojci sirovog brokolija. Čuvati na tamnom i suvom mestu.

Proizvod ne sadrži:

Veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1088kJ/260kcal

Masti 3g

Od čega zasićene 0,0g

Ugljeni hidrati 63g

Od čega šećeri 20g

Proteini 20g

Dijetalna vlakna 17g

So 100mg

Vitamin A 4mg

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.

Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koji koriste biljne suplemente Brokolija.

Pakovanje 100g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top