Magnezijum je izuzetno važan mineral koji je ključan za vaše zdravlje.   Ovaj dragoceni mikronutrijent ima širok spektar uloga u vašem organizmu i nedostatak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Zašto je magnezijum važan?

Magnezijum je neophodan za pravilno funkcionisanje mišića i nerava, kao i za stvaranje DNK i rad mišića. Uključen je u preko 600 ćelijskih reakcija i igra ključnu ulogu u očuvanju vašeg zdravlja.

Problemi sa nedostatkom magnezijuma:

Nedostatak magnezijuma može dovesti do raznih problema, uključujući mišićnu slabost i grčeve, mentalne probleme poput anksioznosti i depresije, osteoporozu, umor, visok krvni pritisak, astmu i srčane aritmije.

Kako nadoknaditi magnezijum?

Oralni unos magnezijuma može biti problematičan zbog laksativnog efekta. Zato je transdermalno nanošenje magnezijuma – apsorpcija kroz kožu utrljavanjem – najbezbedniji i najefikasniji način. Ovo omogućava brzu i efikasnu apsorpciju magnezijuma direktno u vaše tkivo i ćelije, obnavljajući nivo magnezijuma u organizmu za samo 4 do 6 nedelja.

7 simptoma nedostatka magnezijuma:

  1. Mišićna slabost i grčevi
  2. Problemi sa mentalnim zdravljem
  3. Osteoporoza
  4. Umor i slabost mišića
  5. Visok krvni pritisak
  6. Astma
  7. Srčane aritmije

Prirodni izvori magnezijuma:

Neki od prirodnih izvora magnezijuma su bademi, spanać, avokado, orašasti plodovi, pasulj i integralne žitarice. Međutim, kako biste bili sigurni da unosite dovoljno magnezijuma, transdermalna primena može biti dodatni korak u očuvanju vašeg zdravlja.

Vaša dobrobit je naš prioritet, i nadamo se da ćete razmotriti značaj magnezijuma za vaše zdravlje i vitalnost. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija, slobodno se obratite.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top