Manuka med UMF 15+ 250g

5.900 RSD

Manuka pomaže u lečenju raznih vrsta bakterija otpornih na antibiotike koje obično inficiraju rane, uključujući i „superbakteriju“ MRSU, a takođe je čini osetljivijom na neke antibiotike.

Manuka med UMF 15+ 250g

Manuka med UMF 15+ poseduje antibakterijsko dejstvo koje je slično dejstvu 15% rastvora fenola, poznatog antiseptika.

Manuka med se izdvaja kao vrsta meda sa najjačim antibakterijskim i protivupalnim svojstvima, pružajući podršku u lečenju bakterija otpornih na antibiotike.

On može efikasno delovati na bakteriju MRSU. Ona je poznata kao „superbakterija“, istovremeno čineći bakterije osetljivijim na određene antibiotike.

UMF faktor Manuka meda ukazuje na njegovu snagu, a prema tome se preporučuje njegova upotreba u skladu sa težinom zdravstvenih problema.

Minimalne koncentracije MGO-a (metilgloksal) variraju u zavisnosti od UMF faktora, obeležavajući visok kvalitet ovog meda.

Manuka med 15+ pokazao se korisnim u tretiranju različitih stanja kao što su atopijski dermatitis. Takođe se koristi kod psorijaze, upale grla, uha, sinusa, prehlade. Za rane na koži, opekotine, gastrointestinalni poremećaji, hronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, sinusitis i mnogi drugi.

Osim bogatih enzima, sadrži i raznovrsne hranljive materije poput aminokiselina. Takođe B kompleksa vitamina i minerala kao što su kalcijum, bakar, gvožđe i magnezijum, pružajući dodatnu nutritivnu podršku.

Manuka drvo, iz kojeg potiče ovaj med, sadrži mnoge korisne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima i vitamine C, A i beta-karoten.

Posebno se ističe njegova sposobnost proizvodnje ne-vodonik peroksida, što dodatno pojačava antibakterijsko dejstvo meda.

Kada se koristi za tretiranje rana, Manuka med upija vodu iz rane, istovremeno uništavajući mikroorganizme koji mogu izazvati infekciju.

Pri oralnoj upotrebi, preporučuje se uzimanje čajne kašičice meda 3 puta dnevno, najbolje 10 minuta pre jela, stavljajući je ispod jezika i ne pijući vodu odmah nakon uzimanja.

Važno je napomenuti da se ne preporučuje deci mlađoj od 2 godine zbog mogućih alergijskih reakcija na med i polen. Ovo upozorenje važi za sve vrste meda.

Pakovanje 250g

Zemlja Porekla Novi Zeland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top