Prirodni antibiotik

Beli luk se vekovima koristi u medicinske svrhe jer sadrži prirodni antibiotik, poseduje antivirusna, antifungalna i antimikrobna svojstva, pomaže u eliminisanju štetnih bakterija i štiti organizam.

U tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti.

  1. Propolis

Propolis nastaje preradom biljnih sokova koje pčele sakupljaju s biljaka. Propolis se odavno koristi kao prirodni antibiotik. On štiti od bakterija i jača imunitet. Za razliku od farmaceutskih antibiotika, propolis deluje i na viruse. Propolis pomaže i u lečenju kašlja, upale grla, sinusa i krajnika.

  1. Ulje od origana

Ulje od origana uništava patogene bakterije dok dobre bakterije ostaju netakntute. Ovo je veoma moćan antibiotik koji ima antivirusna i antifungalna svojstva. Ulje origana sadrži lekoviti sastojak karvakrol, koji ima snažna antibakterijska svojstva. Ulje origana veoma dobro utiče na infekcije i jednako dobro deluje kao i klasični antibiotici.

  1. Ehinacea

Ehinacea se koristi za tretiranje raznih infekcija. U alternativnoj medicini se uglavnom koristi za rane, dijareju, bakterije, viruse i prehlade jer je poznato da je veoma korisna protiv bakterije staphylococcus aureus. Ehinacea jača i štiti imuni sistem. Posebno je delotvorna za prevenciju prehlade, kijavice i upale uha.

  1. Manuka med

Manuka med je vrsta meda sa jakim protivupalnim delovanjem. Upotrebljava se za tretiranje prehlade, tegoba kod disajnih puteva, probavnih i drugih gastrointestinalnih poremećaja, u lečenju kožnih problema, rinitisa i sinusitisa. Manuka med kao prirodni antibiotik može da pomogne pri lečenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top