Himalajska so sitna 500g Hemakheya

240 RSD

Himalajska so ima veliki bazni uticaj, poboljšava apsorpciju, varenje hrane i eliminiše toksine i brže metaboliše .

 

 

Himalajska so sitna 500g

Himalajska so sitna ima veliki bazni uticaj, poboljšava apsorpciju, varenje hrane i eliminiše toksine i se brže metaboliše. Veoma korisna i smatra se jednom od najčistijih soli na planeti. Nastala je pre više miliona godina isušivanjem prvobitnog mora. Kristalna so potiče sa Himalaja iz pradavnog mora.

Taložila se na dubini od 400-600 m gde je ostala zaštićena hiljadama godina od svih okolnih uticaja i zagađenja. So je kristalizovala i pretvorila se u ružičaste gromade iz kojih se danas najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji.

Kada se rastvori u vodi ovaj kristalni rastvor se koristi kao izvor energije. U himalajskoj kristalnoj soli prisutno je 84. mikroelemenata koi se lako apsorbuju na ćelijskom nivou.

Bogata je različitim mineralima što se vidi po toploj ružičastoj boji himalajske kristalne soli. Ova vrsta soli je manje slana od obične soli . Osim što snabdeva telo svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima, omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u telu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju.

Himalajska so podstiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.

Deluje kao regulator stresa, ali i stabilizuje nepravilne otkucaje srca. Reguliše nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da izluče višak kiselosti u mokraći.

Deluje i na čišćenje sluzi iz pluća, pogotovo je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza. Trebalo bi da je koristite i ako imate problema sa suvim kašljem – dovoljno je da stavite malo soli na jezik.

Prednosti korišćenja:

Himalajsku so možete da koristite kao napitak, kupku, za ispiranje i inhaliranje. Slana kupka posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200g soli. Pripremite je dva puta nedeljno.

Savet:

Pri dodavanju u hranu himalajsku so stavljajte je pri kraju kuvanja da ne izgubi svoju nutritivnu vrednost. Mešavina meda i himalajske soli prirodni je lek koji će vam osigurati čvrst i miran san.

Recept:

Sastojci:

  • 5 čajnih kašičica meda
  • 1 čajna kašičica himalajske soli sitne

Priprema:

Sastojke pomešajte u staklenoj teglici. Mešavinu možete napraviti s manje ili više soli, odnos koji se preporučuje kao optimalan je 5:1.

Čajnu kašičicu ove mešavine stavite pod jezik 20 minuta pre spavanja i pustite da se rastopi. Sadrži više od 80 minerala koje su organizmu potrebne za različite telesne procese, pomažući tako da se vaše telo oporavi od prethodnog dana.

Med ima opuštajuće delovanje pa pomaže da vredni sastojci himalajske soli dođu do svake ćelije u telu. Ova mešavina takođe deluje i tako što podiže visinu serotonina, pa će vas prirodno osloboditi stresa i omogućiti miran san.

Sastav :

Narijum hlorid, magnezijum kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, mangan, sadržaj joda: 12-18 mg/kg.

Nutritivna vrednodnost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal <0.1

Energetska Vrednost KJ <0.1

Masti <0g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti <0g

Ugljeni hidrati <0g

Šećeri <0g

Vlakna 0g

Proteini <0g

Natrijum 36g

Pakovanje 500g Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top