Himalajska so sitna 500g Hemakheya

240 RSD

Himalajska so, poznata po svom baznom uticaju, poboljšava apsorpciju i varenje hrane, te efikasno eliminiše toksine iz organizma.

 

Himalajska So Sitna 500g

Himalajska kristalna ružičasta so sa drevnih Himalaja poznata po svom baznom uticaju, poboljšava apsorpciju i varenje hrane, te efikasno eliminiše toksine iz organizma. Ova so se smatra jednom od najčistijih na planeti, nastala pre više miliona godina isušivanjem pradavnog mora. Kristalna so se taložila na dubini od 400-600 metara, gde je ostala zaštićena hiljadama godina od zagađenja, pretvarajući se u ružičaste gromade koje se danas eksploatišu kao najkvalitetnija, najčistija prirodna so.

Sastav i Prednosti Himalajske Soli

Kada se rastvori u vodi, himalajska kristalna so stvara rastvor bogat energijom, sa prisutnih 84 mikroelemenata koji se lako apsorbuju na ćelijskom nivou. Njena topla ružičasta boja dolazi od bogatstva različitih minerala, a zbog svog specifičnog sastava, ova so je manje slana od obične soli. Osim što snabdeva telo esencijalnim mineralima, omogućava prirodnu regulaciju elektrolita, bolju apsorpciju nutrijenata i efikasnu detoksikaciju.

Himalajska so ubrzava ispiranje toksina iz organizma i preporučuje se osobama sa povišenim krvnim pritiskom i problemima sa zadržavanjem vode. Takođe, deluje kao regulator stresa, stabilizuje nepravilne otkucaje srca, reguliše nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da izluče višak kiselosti u mokraći.

Koristi za Zdravlje

 • Podrška Respiratornom Sistem: Čisti sinuse, pomaže kod suhog kašlja, astme i cistične fibroze.
 • Mišići i Kosti: Sprečava grčenje mišića, održava mišićni tonus i čvrstoću kostiju, sprečava osteoporozu i širenje vena.
 • Opšte Zdravlje: Podstiče seksualnost i libido, održava zdravlje zuba i desni.

Načini Korišćenja

 1. Ishrana: Dodajte himalajsku so pri kraju kuvanja kako bi zadržala nutritivnu vrednost. Kombinacija meda i himalajske soli može poslužiti kao prirodni lek za bolji san.

Recept za bolji san:

  • 5 čajnih kašičica meda
  • 1 čajna kašičica himalajske soli
  • Pomešajte sastojke i stavite čajnu kašičicu mešavine pod jezik 20 minuta pre spavanja.
 1. Kupke i Inhalacije: Slane kupke su preporučene za kožna oboljenja. Pripremite kupku sa 200g himalajske soli dva puta nedeljno.
 2. Oralna Higijena: Može se koristiti za detoksikaciju usne duplje.

Savet za Upotrebu

Pri dodavanju himalajske soli u hranu, stavite je pri kraju kuvanja kako bi sačuvala svoju nutritivnu vrednost. Ova so ne samo da poboljšava ukus hrane već i značajno doprinosi očuvanju zdravlja zahvaljujući svojim jedinstvenim mineralnim svojstvima.

Sastav :

Narijum hlorid, magnezijum kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, mangan, sadržaj joda: 12-18 mg/kg.

Nutritivna vrednodnost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal <0.1

Energetska Vrednost KJ <0.1

Masti <0g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti <0g

Ugljeni hidrati <0g

Šećeri <0g

Vlakna 0g

Proteini <0g

Natrijum 36g

Pakovanje 500g Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top