Olga bundevino devičansko ulje 250ml

1.090 RSD

Olga bundevino devičansko ulje 250ml

OLGA devičansko bundevino ulje je nerafinisano ulje, dobijeno mehaničkim ceđenjem semena bundeve sa vojvođanskih polja. Ovakvim postupkom zadržavaju se svi nutritivni sastojci koji se prirodno nalaze u bundevinom semenu.

Pored bogatog ukusa, ovo ulje obiluje vitaminima A, C, E, K, vitaminima B kompleksa, kao i omega 6 i 9 masnim kiselinama neophodnim za normalno funkcionisanje organizma.

Tradicionalno se koristi u prevenciji i lečenju problema sa prostatom i mokraćnim putevima. Bundevino ulje sadrži visoke koncentracije jedinjenja delta 7-sterol koje sprečava razmnožavanje ćelija prostate.

S obzirom da suzbija hormon dihidrotestosteron, smatra se i adutom u borbi protiv ćelavosti. Istraživanja su pokazala da poboljšava kvalitet i kvantitet sperme.

Sastav:

Ulje semena bundeve 100%

Upotreba:

Ulje semena bundeve ima široku primenu u kulinarstvu i kozmetici. Sa kulinarskog stanovišta, ulje bundevinog semena je najbolje koristiti hladno – za salatne prelive, marinade, kao dodatak kuvanim jelima i desertima. Zbog svojih hranljivih osobina idealan je sastojak u preparatima za negu lica, tela i kose.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energetska vrednost 3694kJ/898kcal

Masti 99,80g

Od čega polinezasićene 43,64g

Monozasićene 36,95g

Zasićene 19,18g

Proteini < 0,01g

Ugljeni hidrati 0,01g

Šećeri 0,01g

Soli 0,013g

Vitamin E 15,60mg/kg

Pakovanje 250ml Olga

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top