Organski Agava sirup 330g Biošpajz

580 RSD

Agava sirup ima veoma nizak glikemiski indeks 17  i zbog toga se sporo apsorbuje u krv i ne dovodi do naglih skokova nivoa glukoze. Preporučljiv za dijabetičare i osobe na raznim dijetama .

 

Organski Agava sirup 330ml

Agava sirup je 100% organski prirodan zaslađivač, pogodan za dijabetičare, bez aditiva i konzervansa.Prirodni zaslađivač i odlična alternativa rafinisanim šećerima i veštačkim zaslađivačima.

Agava sirup ne sadrži gluten i može se koristiti kao preliv za voćne salate, palačinke, sladoled, kao i u kolačima. Ovo je prirodni okrepljujući zaslađivač od plave agave. Veoma je sladak, do 30% slađi od šećera,podseća na med.

Usebi sadrži 3,55 mg gvožđa na svakih 100 grama, što praktično čini gotovo polovinu dnevnih potreba ljudskog organizma.

Kao takav, u sebi ima i značajnu koncentraciju kalcijuma, cinka, kalijuma i mangana. Kombinacija ovih minerala praktično opravdava činjenicu da se  nektar koristi za zaceljivanje rana i opekotina. Izuzetnost ovog prirodnog leka leži i u činjenici da sadrži saponine.

Saponini su korisna jedinjenja koja se vezuju za holesterol i utiču na smanjenje njegovog nivoa u krvi. Štaviše, poslednja istraživanja pokazuju da ova vrsta glikozida pomažu pri inhibiranju rasta kancerogenih tumora.

Pored toga agava u sebi ima i inulin, kao i poseban tip prirodnih vlakana koji imaju ulogu probiotika.

Tako je reč o dijetetskom proizvodu koji pogoduje regulaciji varenja i lečenju opstipacije.

Ima veoma nizak glikemiski indeks 17  i zbog toga se sporo apsorbuje u krv i ne dovodi do naglih skokova nivoa glukoze. Preporučljiv za dijabetičare i osobe na raznim dijetama. Ne treba vas zbuniti to što mu je prilično sladak ukus. To je posledica činjenice da u sebi sadrži složen oblik fruktoze, odnosno inulin.

Kao takav se veoma sporo apsorbuje u organizmu, pa ni u kom slučaju ne može uzrokovati naglo povećanje nivoa glukoze u krvi.

Agave sirup koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, sokova, kolača i svih drugih namirnica za koje se koristi šećer ili neki drugi zaslađivač.

Sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija, čaja i letnjih napitaka.

Smanjite količinu tečnih sastojaka za trećinu, pošto je sirup tečan. Ukoliko nema drugih tečnosti u receptu, može se povećati količina brašna za oko 30-40 grama, kako bi upile dodatnu vlažnost.

Sastav:

Organski sirup od plave agave

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (kj/kcal) 1398/329

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 81g

Od kojih šećeri 70g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 330g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top