Ovseni napitak u prahu Avena 200g

330 RSD

Ovseno mleko u prahu možete dodati u kafu, palačinke, možete spremiti belu kafu, napraviti napitak zaslađen medom, možete dodati kakao, ili ih jednostavno piti sveže spremljene.

Ovseni napitak u prahu Avena 200g

Ovseni napitak u prahu možete dodati u kafu, palačinke, možete spremiti belu kafu, napraviti napitak zaslađen medom, možete dodati kakao, ili ih jednostavno piti sveže spremljene. Ovseni napitak je savršen spoj sa ovsenim kašama, pahuljicama, muslijima, cornflexom.

Ovseno mleko postaje sve popularniji izbor među potrošačima koji traže alternativu tradicionalnom kravljem mleku.

Ovo mleko se pravi od ovsenih zrna i karakteriše se bogatim ukusom i brojnim zdravstvenim koristima. U nastavku ćemo istražiti sve prednosti ovsenog mleka i načine na koje se može koristiti u ishrani.

Prvo, važno je istaći da ovseno mleko ne sadrži laktozu, što ga čini savršenim izborom za osobe koje imaju intoleranciju na laktozu ili alergiju na mlečne proteine.

Ovo mleko je takođe često bezglutensko, što ga čini prikladnim za osobe koje imaju celijakiju ili osetljivost na gluten.

Nutritivni sastav ovsenog mleka takođe je impresivan.

Ono obično sadrži vitamine poput vitamina A, D i B12, kao i minerale poput kalcijuma i gvožđa. Ovseno mleko često sadrži i vlakna, što može biti korisno za varenje i opšte zdravlje creva.

Jedna od ključnih prednosti ovsenog mleka je njegov nizak sadržaj masti i kalorija u poređenju sa kravljim mlekom.

To ga čini privlačnim izborom za one koji žele da smanje unos masti ili kalorija u ishrani, kao i za osobe koje žele da održe zdravu telesnu težinu. Ovseno mleko takođe može pomoći u smanjenju nivoa holesterola i podržavanju zdravlja srca.

Kada je reč o kulinarskoj upotrebi, ovseno mleko je veoma svestrano.

Može se koristiti kao zamena za kravlje mleko u gotovo svim receptima, uključujući žitarice, kafu, čajeve, palačinke, sosove, kolače i još mnogo toga. Takođe se može koristiti za pripremu posnih jela, kao što su musli, smoothieji, čorbe i prelivi za salate.

Ovseno mleko se često preporučuje i za korišćenje u napicima kao što su kafe ili čajevi, jer može dodati bogat i kremast ukus bez dodatnog šećera ili masti. Osim toga, ovseno mleko se lako peni, što ga čini idealnim za pripremu espreso napitaka kod kuće.

Biljna mleka iz Avena programa su jednostavni za upotrebu, i idealni za dane posta.

Pakovani su u doznama sa specijalnim, bezbednim i izuzetno praktičnim zatvaranjem. Po izgledu I nameni podsećaju na mleko, veoma intenzivnog ukusa.

Ne sadrže protein surutke, ni laktozu, već samo posne sastojke.

Pakovanje 200g Hyperic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top