Organski suncokret sirov 200g Biošpajz

330 RSD

Magnezijum koji se nalazi u semenkama suncokreta može vas osloboditi napetosti, ublažiti bolne migrene i pomoći vam da se opustite.

Organski suncokret sirov 200g

Organski suncokret sirov je izvor snažnih antioksidanata poput vitamina E i selena, čija je uloga neutralizacija slobodnih radikala i zaštita organizma od raznih degenerativnih oboljenja, uključujući srčane i maligne bolesti.

Osim što pružaju bogatstvo hranljivih sastojaka, suncokretovo seme je korisno i za kožu, vlažeći je i pomažući kod problema poput suvoće i ekcema.

Njegov unos se posebno preporučuje za mentalne napore, poput rada za računarom ili intelektualnih aktivnosti, zahvaljujući visokom sadržaju fosfora.

Bogato je vitaminima B1, E, mangana, magnezijuma, bakra, selena i folne kiseline, kao i prehrambenim vlaknima, pružajući širok spektar zdravstvenih benefita, uključujući podršku imunološkom sistemu i metabolizmu.

Semenke suncokreta takođe doprinose prevenciji raka zahvaljujući sadržaju selena.

Efekti antioksidanata na zdravlje kardiovaskularnog sistema su višestruki, uključujući snižavanje nivoa holesterola i krvnih lipida. Vitamin E je ključan za srce, dok vitamin B doprinosi obnovi ćelija i jačanju imuniteta, te se preporučuje trudnicama.

Dodatno, suncokretovo seme je korisno za kožu i kosu zbog bakra koji sadrže, dok magnezijum pomaže u opuštanju i ublažavanju migrena.

Uživanje u šaci semenki suncokreta ne samo da može utoliti glad, već pruža i brojne koristi za zdravlje. Budite sigurni da vam ovaj ukusan i hranljiv izbor neće samo zadovoljiti nepce, već će i održati vaše telo zdravim i vitalnim.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 2445kJ/58k3cal

Masti 51g

od kojih zasićene masne kiseline 4g

Ugljeni hidrati 11g

od kojih šećeri 2g

Proteini 20g

So 0g

Vlakna 8g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top