Organski suncokret sirov 200g Biošpajz

330 RSD

Magnezijum koji se nalazi u semenkama suncokreta može vas osloboditi napetosti, ublažiti bolne migrene i pomoći vam da se opustite.

Organski suncokret sirov 200g

Organski suncokret sirov sadrži snažne antioksidanse – vitamin E i selen. Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala. Na taj način oni štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja.

Zbog povoljnog sadržaja esencijalne linolne masne kiseline, vitamina E i proteina redovni unos suncokretovih semenki vlaži suvu i dehidriranu kožu, a može biti od koristi i kod ekcema.

U semenu je sva energija biljke i tu su koncentrisani svi hranljivi sastojci koji su neophodni biljci za rast i razvoj. Semenke suncokreta energetski veoma bogate i posebno se preporučuju kod mentalnih naprezanja i korišćenja kompjutera, učenicima i studentima i kod izuzetnih intelektualnih aktivnosti.

Semenje generalno sadrži visok procenat fosfora, čak 20 puta više od ribljeg mesa, koje je poznato po visokom sadržaju fosfora. Semenke sadrže veliki procenat biljnog ulja u svom sastavu, odličan su izvor vitamina B1,  mangana, magnezijuma, bakra, selena, vitamina B5.

Takođe sadrže folnu kiselinu i prehrambena vlakana. Šaka suncokretovih semenki odlično utažuje glad, ali i nudi pregršt korisnih sastojaka.

Sadrže selen, koji je poznat po tome što igra važnu ulogu u preveciji raka.

Semenke suncokreta sadrže snažne antioksidanse – vitamin E i selen.

Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i na taj način štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja.. Utiču na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Deluju na dva načina.

Imaju mnogo vitamina E koji je vrlo važan za srce, a takođe imaju i dobar uticaj na sniženje holesterola i krvnih lipida. Bogat i vitaminom B, koji obezbeđuje obnovu oštećenih ćelija i izgradnju novih ćelija. Osim toga, pospešuje metabolizam jer obezbeđuje energiju telu, jača imunitet, a preporučuje se i trudnicama.

Vitamin E kojim su semenke bogate sprečava pojavu akni i još nekih kožnih oboljenja. One su i izvrsne za piling lica. Osim toga, mogu poslužiti i za tretman celog tela.

Semenke sadrže i  bakar. Ovaj mineral je sjajna pomoć održavanju zdravlja i kvaliteta kože i kose. U 30 grama suncokretovog semena ima više od 50 % preporučenog dnevnog unosa ovog nutrijenta. Pun je dijetalnih vlakana koja poboljšavaju probavu. Redovna upotreba suncokreta može sprečiti zatvor.

Magnezijum koji se nalazi u sirovim semenkama može vas osloboditi napetosti, ublažiti bolne migrene i pomoći vam da se opustite.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 2445kJ/58k3cal

Masti 51g

od kojih zasićene masne kiseline 4g

Ugljeni hidrati 11g

od kojih šećeri 2g

Proteini 20g

So 0g

Vlakna 8g

Pakovanje 200g Biošpajz 

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top