Pirinčani griz beli bez glutena 500g Hemija Comerce

240 RSD

Pirinčani griz je bogat mineralima, ima najviše fosfora (116 miligrama) i kalijuma, a nešto manje magnezijuma, kalcijuma,mangana, gvožđa, sumpora, bakra, cinka, fluora i kobalta.

Pirinčani griz beli bez glutena 500g

Pirinčani griz beli bez glutena je izvanredno hranljiv a siromašan je mastima, ali je bogat skrobom.

Bogat mineralima, ima najviše fosfora (116 miligrama) i kalijuma, a nešto manje magnezijuma, kalcijuma,mangana, gvožđa, sumpora, bakra, cinka, fluora i kobalta. Od vitamina prinač ima najviše E i B vitamina.  Zbog svojih nutritivnih vrednosti pirinač je oduvek bio ne samo hrana već i lek.

Svi proizvodi od pirinča spadaju u izuzetno lako svarljivu hranu, koja ne opterećuje organe za varenje.

To je bezglutenska namirnica bogata skrobom a siromašna belančevinama i mastima pa je zbog toga lako svarljiva. Pogodan je za bolesnike i rekonvalescente kao i za osobe osetljivih organa za varenje koji boluju od gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu ili imaju višak ili manjak želudačne kiseline.

Zbog bogatstva ugljenim hidratima, mineralima, a naročito vitaminom B- kompleksa, pirinač je blagodet za dobro funksionisanje nervnog sistema. Dobar je i za pojedine vrste dijeta, kako zbog svog sastava, tako i zbog toga što dugo pruža jak osećaj sitosti i daruje neiscrpnu energiju i zdravlje.

U 100 g integralnog pirinča ima 13,1 g vode, 7,4 g belančevina, 2,2 g masti, 75,4 g ugljenih hidrata, 0,67 g sirovih vlakana, 1,2 g mineralnih materija, 0,41 mg vitamina B1 i 5,2 mg nikotinamida.

Namena:

Ne sadrži gluten, pa ga mogu koristiti i osobe obolele od celijakije.

Pakovanje 500g Hemija Comerce

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top