Delfin Heljdino integralno brašno bez glutena 1kg

299 RSD

Heljda pomaže u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola.

Delfin Heljdino integralno brašno bez glutena 1kg

Delfin heljdino integralno brašno je bez glutena i ne podiže nivo glukoze u krvi pa je pogodno za dijabetičare. Pogodno i za korišćenje kod osoba koje imaju problema sa probavom.

Hrana bogata vlaknima. Osim toga u sebi sadrži osam esencijalnih aminokiselinaflavonoide, najviše rutinaminerale – fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar i mangan i vitamine. Može da pomogne u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola. Osim toga će održavati zdravlje krvnih sudova i čitavog kardiovaskularnog sistema te smanjivati rizik od nastanka raka.

Proizvodi od heljde pomoći će u jačanju koncentracije i pamćenje. Osim što čisti krv, pomaže i u probavi u smislu čišćenja creva i normalizovanja metabolizma.

Odlično za korišćenje uz obično brašno koje možda sada koristite. Ako ga dodajete za pravljenje testa za palačinke ili hleb i peciva, osetićete kako testo ima nežniju strukturu i ukus maslaca. Uz to će biti i nutritivno kvalitetniji.

Ne bi trebalo biti zastupljenije od 30%  da bi imalo dobru strukturu. Probajte našu mešavinu.

U nekim slučajevima se može koristiti za poboljšanje čitavog metabolizma, posebno ako se uzima u kombinaciji s kefirom. Ovakav napitak treba da se jede ujutro, pola sata pre jela. Nakon toga ne bi trebalo da jedete barem tri sata. Ako vam je previše kiselo možete da ga zasladite s malo meda. Ovakav napitak se treba koristiti 14 dana.

Ako volite palačinke:

Potrebni satojci:

100 grama heljde

100 grama pirinča

25 grama šećera

pola kašičice sode bikarbone

pola kašičice soli

25 grama maslaca

350 ml mleka ili vode (najbolje je pola – pola).

Pripremaju se tako da u jednoj posudi pomešate suve sastojke, a u drugoj mleko i maslac. Nakon toga pomešajte sve zajedno i ostavite da stoji 30-ak minuta.

Ukoliko vam je testo previše gusto možete dodati još mleka. Gustina treba da bude kao i kod običnih palačinki. A peku se isto kao i obične palačinke.

Prijatno!🥞

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top