Delfin Heljdino integralno brašno bez glutena 1kg

299 RSD

Heljdino Integralno Brašno Bez Glutena: Zdravlje u Svakom Zalogaju

Delfin Heljdino Integralno Brašno Bez Glutena: Zdravlje u Svakom Zalogaju

Delfin heljdino integralno brašno je izuzetno bogato hranljivim materijama i savršeno je za sve koji žele da poboljšaju svoju ishranu. Ovo brašno je bez glutena, što ga čini idealnim za osobe sa celijakijom ili one koji izbegavaju gluten iz drugih razloga. Takođe, ne podiže nivo glukoze u krvi, što je odlično za dijabetičare. Bogato vlaknima, pomaže u održavanju zdrave probave i doprinosi čišćenju creva.

Esencijalne Aminokiseline i Flavonoidi

Jedna od značajnih prednosti heljde je prisustvo osam esencijalnih aminokiselina, koje su neophodne za rast i regeneraciju tkiva. Osim toga, heljda je bogata flavonoidima, posebno rutinom, koji je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima. Takođe sadrži važne minerale kao što su fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar i mangan, kao i brojne vitamine.

Koristi za Kardiovaskularni Sistem

Heljda može pomoći u smanjivanju nivoa šećera u krvi, spuštanju visokog pritiska i holesterola. Redovna konzumacija proizvoda od heljde može poboljšati zdravlje krvnih sudova i celokupnog kardiovaskularnog sistema, smanjujući rizik od srčanih bolesti. Takođe se smatra da heljdino brašno može smanjiti rizik od raka zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima.

Poboljšanje Mentalnih Funkcija i Probave

Osim što doprinosi boljem fizičkom zdravlju, heljda može pomoći u jačanju koncentracije i pamćenja. Čisti krv i pomaže u probavi, čisteći creva i normalizujući metabolizam. Odličan je dodatak svakodnevnoj ishrani, posebno kada se kombinuje sa drugim vrstama brašna za pravljenje različitih pekarskih proizvoda.

Kako Koristiti

Heljdino brašno možete koristiti uz obično brašno koje već koristite. Dodavanjem heljdinog brašna u testo za palačinke, hleb ili peciva, primetićete kako testo postaje nežnije i ima ukus maslaca. Preporučuje se da heljdino brašno čini do 30% ukupne smese brašna kako bi testo zadržalo dobru strukturu.

Recept za Palačinke od Heljdinog Brašna

Potrebni sastojci:

 • 100 grama heljdinog brašna
 • 100 grama pirinčanog brašna
 • 25 grama šećera
 • Pola kašičice sode bikarbone
 • Pola kašičice soli
 • 25 grama maslaca
 • 350 ml mleka ili vode (najbolje pola-pola)

Priprema:

 1. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke (heljda, pirinač, šećer, soda bikarbona, so).
 2. U drugoj posudi pomešajte mleko i maslac.
 3. Spojite suve i tečne sastojke i ostavite da stoje 30 minuta.
 4. Ako je testo previše gusto, dodajte još mleka dok ne postignete konzistenciju običnog testa za palačinke.
 5. Palačinke pecite na uobičajen način.

Sastav:

100% heljda

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top