Pšenične mekinje 250g Vega

50 RSD

Pšenične mekinje predstavljaju koncentrat dijetalnih vlakana, mineralnih materija i vitamina, što je njihovo glavno svojstvo.

Pšenične mekinje 250g

Pšenične mekinje predstavljaju koncentrat dijetalnih vlakana, mineralnih materija i vitamina, što je njihovo glavno svojstvo. Najviše se koriste kod opstipacije .

S obzirom da u mekinje dospeva i najveći deo klica koje su sklone užegnuću glavni problem korišćenja mekinja za konzumne potrebe jeste njena stabilizacija.

U firmi „VEGA ADM“ to se postiže odgovarajućim toplotnim tretmanom sa kojim se imobilišu lipoitički i drugi enzimi koji destabilizuju klicu.

U tom smislu u firmi „VEGA ADM“ koristi se specijalni uredjaj za toplotni tretman sa kojim se postiže i sušenje ispod kritične vlažnosti.

Ovako stabilizovana mekinja pakuje se u višeslojnu ambalažu i plasira na tržište tj. konzumne mekinje koriste se na različite načine. Najčešće su namenjene za direknu upotrebu tako što se dodaju u jogurt ili druge mlečne napitke po posebnom uputstvu i piju.

Treba napomenuti da pšenične mekinje sadrže NERASTVORNA DIJETALNA VLAKNA u količini od oko 95%. A to što znači da je njihova osnovna funkcija poboljšanje probave.  Sadržaj nerastvornih dijetalnih vlakana u konzumnim mekinjama je oko 30%, što znači da je za dnevne potrebe potrebno konzumirati oko 50g mekinja.

Poželjan način korišćenja konzumnih mekinja jeste kroz pekarske i druge proizvode kroz koje mogu biti još delotvornije, a to su hleb i pecivo sa mekinjama, testenine sa mekinjama i drugi proizvodi.

Pakovanje 250g Vega

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top