Puter od indijskog oraha 180g Think Green

540 RSD

Puter od indijskog oraha je idealan za aktivnu populaciju obzirom na prirodan izvor proteina i ekstremno bogatstvo kalorijama.

Puter od indijskog oraha izuzetno prijatnog, jedinstvenog i fantastičnog ukusa, svojstvenog pečenom jezgru indijskog oraha.

Indijski orah potiče iz Brazila, ali se danas najviše proizvodi u Indiji egzotični koštunjavi plod.  Sadrži dosta masnoća (48,2 grama), što mu daje i veliku kalorijsku vrednost – 2.478 kJ (578 kcal ).

Prepun je esencijalnih minerala, poput Ca, MG, FE, K, Zn, P. Izuzetno je hranljiv i bogat proteinima.

Pored vitamina C kojeg ovde ima gotovo 5 puta više nego u pomorandži, indijski orah je bogat i vitaminima B (B1, B2, B3, B6), kao i folnom kiselinom. Osim omega 6, sadrži i omega (oleinsku) masnu kiselinu (oko 60% u masnoj fazi).To ga čini izuzetnom namirnicom za prevenciju povišenog nivoa holesterola u krvi.

Pravilnim doziranjem reguliše dobar i loš holesterol u krvi, i pomaže u prevenciji kod bolesti srca i drugih kardiovaskularnih tegoba. Bogat je biljnim proteinima, prehrambenim vlaknima i različitim mineralima .

Nutricionisti preporučuju upotrebu indijskog oraha u ishrani dijabetičara.

Obiluje mineralima kao što su kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, gvožđe.Izuzetno je bogat proteinima. Pored vitamina C, bogat je i vitaminima B grupe kao i folnom kiselinom.

Pomaže u prevenciji kod bolestid srca, ateroskleroze i ostalih kardiovaskularnih oboljenja. Takođe kao zamenu za slatke kremove i  uprkos njegovoj visokoj energetskoj vrednosti – kod dijeta za mršavljenje.

Idealna namirnica je za aktivnu populaciju obzirom na prirodan izvor proteina i ekstremno bogatstvo kalorijama. Umereno konzumiranje  ove namirnice obezbeđuje organizmu osećaj sitosti i mnogo energije. Osim kao namaz idealan je dodatak poslasticama, idealan za namaze, nadeve i prelive u zdravoj kuhinji.

Takođe puter od indijskog oraha se dodaje kuvanim jelima, sosovima, prelivima za različite vrste salata i sl. Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava. Namaz izmešati pre upotrebe.

Sastav:

100% jezgro indiskog oraha, bez šećera, konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska Vrednost Kcal 612

Energetska Vrednost KJ 2547

Masti 45.3g

Mononezasićene masti 26g

Polinezasićene masti 10g

Zasićene masti 8g

Ugljeni hidrati 19g

Šećeri 8g

Vlakna 12g

Proteini 32g

Pakovanje 180g Think Green

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top