Suncokretov puter 170g Granumfood

270 RSD

Suncokretov puter je dobijen mlevenjem blago prepečenih semenki suncokreta, ovaj ukusan namaz ima izuzetnu nutritivnu vrednost. 100g suncokretovog semena sadrži skoro dva puta više gvožđa nego 100g spanaća.

Suncokretov puter 170g Granumfood

Suncokretov puter je proizveden mlevenjem blago prepečenih suncokretovih semenki, pružajući ne samo izvanredan ukus već i izuzetnu nutritivnu vrednost. Osim što je bogat nezasićenim masnim kiselinama, omega 6 i 9, koji su ključni u borbi protiv holesterola i srčanih oboljenja, takođe obiluje vitaminom E.

Ova poslastica sadrži i bogatstvo minerala poput gvožđa, magnezijuma, mangana, fosfora i bakra. Na primer, 100g suncokretovih semenki pruža gotovo duplo više gvožđa u poređenju sa 100g spanaća.

Magnezijum iz suncokreta je ključan za zdravlje kostiju, dok bakar omogućava fleksibilnost kostiju i zglobova. Magnezijum takođe pomaže u apsorpciji kalcijuma u kostima i aktivira vitamin D u bubrezima, što je ključno za prevenciju osteoporoze.

Redovna konzumacija suncokreta može smanjiti rizik od pojave artritisa, dok bakar doprinosi zdravlju kože i kose. Vitamin E, prisutan u ovom namazu, može sprečiti starenje kože i kožna oboljenja, pružajući čak i bolje rezultate od maslinovog ulja.

Fitosteroli iz suncokreta pomažu u snižavanju nivoa holesterola, dok dijetalna vlakna poboljšavaju probavu i rešavaju probleme s konstipacijom. Antioksidansi poput vitamina C bore se protiv slobodnih radikala i sprečavaju degenerativne promene u organizmu.

Suncokretov namaz se koristi ne samo kao namaz, već se od njega mogu napraviti ukusni umaci koji se mogu poslužiti uz razne priloge.

Takođe je popularan sastojak u pripremi raznih slanih i slatkih poslastica.

Nutricionisti preporučuju uključivanje suncokretovog putera u redovnu ishranu radi održavanja zdravog krvnog pritiska i čistih krvnih sudova.

Osim što se može koristiti kao namaz, suncokretov namaz je odličan dodatak sosovima ili kao sastojak u prelivima za salate. Prirodno izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajeno. Pre upotrebe, dobro izmešajte namaz.

Sastojci:

Semenke suncokreta, morska so.

Alergeni:

Može sadržavati tragove kikirikija, orašastih plodova i susama.

Napomena:

Ne sadrži holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.

Nutritivna vrednost na 100g:

  • Energetska vrednost: 2775 kJ/670 kcal
  • Masti: 58g
  • Ugljeni hidrati: 7g
  • (od toga šećeri: 7g)
  • Proteini: 22g
  • So: 0g

Pakovanje 170g Granumfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top