Suncokretov puter 170g Granumfood

270 RSD

Suncokretov puter je dobijen mlevenjem blago prepečenih semenki suncokreta, ovaj ukusan namaz ima izuzetnu nutritivnu vrednost. 100g suncokretovog semena sadrži skoro dva puta više gvožđa nego 100g spanaća.

Suncokretov puter 170g

Suncokretov puter je dobijen mlevenjem blago prepečenih semenki suncokreta, ovaj ukusan namaz ima izuzetnu nutritivnu vrednost. Pored nezasićenih masnih kiselina, omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, izuzetno je bogat izvor vitamina E.

Kao i minerala kao što su gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor i bakar, a 100g suncokretovog semena sadrži skoro dva puta više gvožđa nego 100g spanaća.

Magnezijum iz suncokreta može vam pomoći dosta kod održavanja zdravlja kostiju a prisustvo bakra omogućiće fleksibilnost kostiju i zglobova.

Ovo pre svega što magnezijum pomaže apsorciju kalcijuma u kostima a bitan je faktor aktivacije vitamina D u bubrezima. Zato je preporučjljivo kod povećanog unosa kalcijuma obezbediti i dovoljne količine magnezijuma kako bi se taj kalcijum pravilno iskoristio u telu. Sve ovo predstavlja jaku preventivu pojavi osteoporoze.

Redovna upotreba suncokreta može sprečiti i pojavu artritisa. Bakar je mineral koji je veoma bitan za očuvanje zdravlja kože i kose. Telo koristi bakar za proizvodnju melanina koji daje koži i kosi njihovu lepu boju.

Čestice melanina koje su inače proteinski pigment mogu da zadrže ultraljubičaste zrake i tako čuvaju našu kožu od preteranog izlaganja suncu. Pristustvo vitamina E može sprečiti starenje kože i druga kožna oboljenja čak mnogo više i bolje nego što to čini maslinovo ulje.

Vitamin E takođe ublažava stres i nervozu. Fitosteroli iz suncoketa pomoći će vam da snizite vaš nivo holesterola u krvi. Dijetalna vlakna poboljšaće vašu probavu i mogu rešiti probleme za zatvorom. Vitamin C i ostali antioksidansi vaši su saveznici u borbi sa slobodnim radikalima i mogu sprečiti degenerativne promene u organizmu.

Sadrži:

  • Nezasićene masne kiseline
  • omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja
  • Minerale
  • gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor i bakar
  • Vitamine
  • E (moćan antioksidant)

Upotreba:

Pored toga što se koristi kao namaz, od suncokretovog putera mogu se praviti izuzetno ukusni umaci, koji se mogu servirati uz razne priloge. U pripremi poslastica, kako pečenih, tako i sirovih, takođe nalazi široku primenu.

Sastav:

seme suncokreta, morska so.

Alergeni:

Može sadržati kikiriki, koštunjavo voće i susam u tragovima.

Napomena:

Ne sadrži holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska vrednost  kJ/kcal 2775/670

Masti 58g

Ugljeni hidrati 7g

od toga šećeri 7g

Proteini 22g

So 0g

Pakovanje 170g Granumfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top