Tan Genie 330g

530 RSD

Tan Genie: Susamova Pasta za Zdravu Ishranu i Vitalnost

Tan Genie: Susamova Pasta za Zdravu Ishranu i Vitalnost

Tan Genie, takođe poznat kao susamova pasta ili tahini, je proizvod renomiranog proizvođača, idealan kao dodatak raznim jelima poput humusa, soseva, salata i namaza. Bogat je kalcijumom, magnezijumom i vitaminom B1, pružajući izuzetnu nutritivnu podršku.

Nutritivne Prednosti
  1. Bogatstvo Minerala i Vitamina: Tahini je izvor obilja vitamina i minerala, uključujući kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, kao i vitamine iz B grupe, A, E i C. Ovi hranljivi sastojci podržavaju zdravlje kostiju, nervnog sistema i imuniteta.
  2. Esencijalne Masne Kiseline: Susamova pasta je bogata esencijalnim masnim kiselinama omega-3 i omega-6, koje su ključne za zdravlje srca, mozga i cirkulaciju krvi.
  3. Podrška Gastrointestinalnom Sistemu: Vlakna u susamovoj pasti podržavaju zdravlje gastrointestinalnog sistema, održavajući osećaj sitosti i stabilizujući nivo šećera u krvi.
  4. Podrška Metabolizmu i Energiji: Gvožđe prisutno u susamovoj pasti je važno za metabolizam i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, što doprinosi održavanju energetskog nivoa i vitalnosti organizma.
  5. Antioksidativna Zaštita: Tahini sadrži antioksidante poput vitamina A, C i E, koji štite organizam od slobodnih radikala, jačaju imunitet i održavaju vitalnost.

Zdravstvene Prednosti

  1. Podrška Nervnom Sistemu: Kompleks vitamina B i esencijalne masne kiseline povoljno deluju na nervni sistem, poboljšavajući koncentraciju, pamćenje i raspoloženje.
  2. Povoljan Uticaj na Srce i Krvne Sudove: Zahvaljujući omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, susamova pasta podržava zdravlje krvnih sudova, održavajući cirkulaciju i kontrolu nivoa masnoće u krvi.
  3. Lako Varenje i Poboljšana Probava: Susamova pasta se lako vari i ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, što je čini pogodnom za osobe sa osetljivim probavnim sistemom.

Tahini predstavlja idealan dodatak zdravoj ishrani, pružajući obilje hranljivih sastojaka koji podržavaju vitalnost i dobrobit organizma. Redovna konzumacija ove paste doprinosi održavanju zdravlja kostiju, poboljšanju funkcije nervnog sistema, podršci imunitetu i održavanju energije.

Alergen: susam.

Sastav: 100% susam.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 2662 kJ / 634Kcal

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 22,2g

od kojih šećeri 0,5g

Masti 52,6g

Od kojih zasićene 6,2g

Biljna vlakna 8,2g

So 0,1g

Pakovanje 330g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top