Tan Genie 330g

530 RSD

Tan je odličan kao dodatak za Humus, razne soseve, salate, namaze.Tahini ili susamova pasta bogata je kalcijumom, magnezijumom, vitaminom b1.

Tan Genie 330g

Genie tan je odličan kao dodatak za Humus, razne soseve, salate, namaze .Tahini ili susamova pasta bogata je kalcijumom,magnezijumom, vitaminom b1. Tahini se dobija finim mlevenjem pecenog integralnog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

Povoljno utiče na nervni sistem, glavobolju, plućne bolesti, gastritis, anemiju i smanjuje nivo holesterola. Preporučuje se rekonvalescentima, deci, starijim osobama, dijabetičarima, sportistima i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju.

Sadrži pravo bogatstvo vitamina, minerala i esencijlanih masnih kiselina. Izuzetno je pogodna za pobornike sirove ishrane jer je prilično kalorična, hranjiva i vrlo sita.

Esencijalne masne kiseline omega 3 i omega 6 koje se u organizam unose isključivo hranom u velikoj koncentraciji nalaze se u tahini pasti pa se preporučuje njena redovna konzumacija.

Ukoliko imate problema sa manjkom gvožđa u organizmu, susamov tan vam može pomoći u rešavanju problema.

Bogata je gvožđem ali i drugim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina iz B grupe kao i vitaminima A, E i C.

Samo jedna porcija tahini paste u toku dana zadovoljava jednu trećinu dnevnih potreba za kalcijumom. Kalcijum pomaže u izgradnji i održavanju lokomotornog sitema, pre svega kostiju ali i hrskavice i vezivnih tkiva. Gvožđe je od izuzetne važnosti za metaboličke procese u organizmu.

Gvožđe utiče na porizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Iz tih razloga tahini je ja ko popularna kod vegana i vegeterijanaca. Vlakna kojima je bogata održavaju gastrointestinalni sistem zdravim i funkcionalnim. Daju osećaj sitosti i utiču na nivo šećera u krvi, držeći šećer pod kontrolom.

Redovno korišćenje tahinija u ishrani doprinosi očuvanju zdravlja i pravilnom funkcionisanju organizma.

Vitamini kao što su A, C i E kao najvažniji antioksidanti čiste vaš organizam od slobodnih radikala, pojačavaju imunitet i održavaju vitalnost.

Kompleks vitamina B povoljno deluje na vaš nervni sistem. Redovnim konzumiranjem osvežićete pamćenje, sačuvati koncentraciju i memoriju, otkoniti umor i pomoći pravilnom funkcionisanju moždanih ćelija.

Pasta štiti krvne sudove srca i mozga. Održava cirkulaciju i kontroliše nivo masnoće u krvi. Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 .

Tahini se vrlo lako vari. Semenke susama su sitno mlevene bez dodataka aditiva, veštačkih začina i aroma pa je stoga pogodna za one koji imaju smetnje sa probavom.

Ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, PH je neutralna, lako se vari a dijetetska vlakna pomažu varenje i perlistatiku creva. Preporučuje se kao redovan obrok barem jednom u toku dana.

Pasta se može jesti sama, bez dodataka, ali se najčešće koristi kao dodatak jelima, kao namaz, sos, umak i slično.

Ovaj proizvod kao i većina drugih ne može biti zamena za zdravu, raznoliku, redovnu i uravnoteženu ishranu. U kombinaciji sa medom daje ukusnu poslasticu koja ima ukus karamele. Koristi se kao nezaobilazan dodatak za humus.

Alergen:

susam.

Sastav:

100% susam.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 2662 kJ / 634Kcal

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 22,2g

od kojih šećeri 0,5g

Masti 52,6g

Od kojih zasićene 6,2g

Biljna vlakna 8,2g

So 0,1g

 Pakovanje 330g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top