Biljni puteri

Biljni puteri, često korišćenih u makrobiotici i veganskoj ishrani, donosi sa sobom raznovrsne koristi. Ovi namazi, poput onih od badema, oraha i kokosa, pružaju raznolike mogućnosti u kulinarstvu, bilo da se koriste u umacima, namazima, kolačima ili pecivima. Svojom delikatnom aromom i zdravstvenim beneficijama, postepeno osvajaju srca potrošača širom sveta.

Izrađeni isključivo od orašastih plodova, bez dodataka hidrogenizovanih masti, konzervansa ili šećera.

Obiluju proteinima, biljnim vlaknima i esencijalnim masnim kiselinama poput omega 6 i omega 9. Vitamina E i B kompleksa, kao i mineralima kao što su kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i mangan.

Ovi omiljeni namazi bogati su mononezasićenim mastima koje su povezane sa smanjenjem nivoa lošeg holesterola (LDL) i smanjenjem rizika od srčanih oboljenja. Substitucija zasićenih masti zdravim mastima iz orašastih plodova pomaže u održavanju ravnoteže HDL (dobrog) holesterola.

Važno je napomenuti da orašasti plodovi ne sadrže holesterol, već su bogati omega 3 masnim kiselinama.

Osim što pomažu u regulisanju holesterola, biljni puteri su takođe povezani sa prevencijom raznih bolesti, usporavanjem procesa starenja i pružanjem potrebne energije. Stoga, iskoristite priliku da uživate u raznovrsnosti orašastih plodova i unapredite svoju ishranu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top